Comisia Juridică a decis: Sebastian Ghiță poate fi reținut, dar nu poate fi arestat

| 29 mar, 13:09

Comisia Juridică a decis, marți, că deputatul Sebastian Ghiță poate fi reținut, dar nu poate fi arestat.

UPDATE 14.02 Înregistrarea prezentată de Sebastian Ghiţă la Comisia Juridică

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/tcTP7K3OnJw" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 

UPDATE 13.55 După ce Comisia juridică a dat aviz favorabil pentru reținerea lui deputatului Sebastian Ghiță, pe holurile Palatului Parlamentului, acesta a vorbit cu jurnaliștii despre situația în care se află. El a precizat că mita de care este acuzat se referă la faptul că a menținut în funcție anumite persoane, dar el a precizat că această acuzare nu are baze solide.

El a prezentat și un filmuleț deputaților, prin care arată mai multe acțiuni ale unuia dintre principalii denunțători din dosarul său. Puteți urmări clipul respectiv la sfârșitul acestui articol.

Mita nu consta în bani, imobile, avantaje sau lucruri materiale. Mita, spun procurorii, constă în menținerea în funcție a acestor oameni. Adică acești oameni, cu cariere de 10,15 ani- procurorul numit de Laura Codruța Kovesi, iar polițistul avansat în grad ca subsecretar de stat acum, de către premierul Dacian Cioloș- se presupune că acești oameni au fost mituiți de mine, prin menținerea lor în funcție. Mi s-a părut în afara posibilității de a da multe explicații. S-au mirat și colegii mei juriști. Au crezut că este ceva grav.

Procurorul ajuns arestat, fără posibilitatea să se apere, nu a reușit să mențină ideea că s-a dus la Victor Ponta să îi dea o invitație pentru un concert din Ploiești, și unde fiica procurorului concerta. Invitația era la 6 luni după ce ce acel presupus dosar din care se scoteau informații era în instanță.

Așadar, construcția logică a procurorilor, asezonată cu denunțul unui personaj arestat de mai multe ori, pentru trafic de droguri, proxenetism, trafic cu țigări, împușcat și cu relații cu toate clanurile de interlopi, care a ajuns un personaj crezut. El s-a întors și și-a denunțat procurorul. Procurorul ajunge în închisoare și mafiotul se plimbă și pune poze cu el din New York sau Monaco. Niciodată nu am fost apropiat de Răzvan Alexe. Niciodată nu am avut legatură cu acel personaj.

 

 

”La reținere au votat 21 de colegi, 11 „pentru”, cinci ”împotrivă” și cinci abțineri. Pentru al doilea capăt de cerere, cu privire la arestare s-au utilizat 21 de buletine de vot, au votat 21 de colegi. Rezultatul este 10 pentru arestare, șase împotrivă, cinci abțineri. Nu au fost întrunit numărul necesar de voturi”, a anunțat președintele Comsiei juridice.

Avizul Comisiei juridice este unul consultativ, votul final urmând a fi dat în Camera Deputaților.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ