Comisia Nana îl audiază marţi pe primarul comunei Nana

| 13 ian, 2014

Preşedintele Comisiei Nana, Eugen Nicolicea, a anunţat, luni, că pe 14 ianuarie va fi audiat în cadrul comisiei primarul comunei Nana, iar pe 15 ianuarie, reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţii.

Eugen Nicolicea a precizat că până acum au fost audiaţi reprezentanţii Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Călăraşi şi prefectul judeţului Călăraşi.

"În ambele situaţii s-a desfăşurat o audiere corectă, începând cu o prezentare generală a celor care au venit şi apoi au fost supuşi unui tir de întrebări din partea colegilor, întrebări lămuritoare, urmând, la finalul discuţiei cu fiecare reprezentant, să încunoştiinţăm din timp ce fel de documente suplimentare solicităm şi termenul în care acestea să ne fie puse la dispoziţie", a spus preşedintele comisiei, conform Agerpres.

El a afirmat că prefectul de Călăraşi a venit bine documentat, 'cu concluzii foarte clare' în vreme ce reprezentanţilor OCPI 'le va lua mai mult timp până când vine setul doi de documente, adică aproximativ o săptămână'.

"Mai mult în amănunt nu pot să intru pentru că altfel aş încălca ceea ce am hotărât, şi anume ca informaţiile din cadrul comisiei să nu fie dezvăluite public până nu vom face nişte concluzii finale, un raport final", a adăugat Eugen Nicolicea.

Reconstituirea dreptului de proprietate pentru terenurile din Nana s-a făcut legal

"În baza actelor de la prefectură, reconstituirea dreptului de proprietate a acestor terenuri s-a făcut legal, despre restul tranzacţiilor nu vă pot spune nimic, nu s-au făcut de către instituţia noastră. Înţelegerile private sunt private, noi nu avem niciun amestec în aceste înţelegeri', a spus prefectul George Iacob, după ce a fost audiat de membrii Comisiei Nana din Parlament.

El a adăugat că, potrivit datelor prefecturii, terenurile de pe raza localităţii Nana nu au aparţinut Institutului Fundulea şi a menţionat că Parchetul nu a solicitat detalii pe această temă.

Prefectul judeţului Călăraşi a precizat că parlamentarii din Comisia Nana i-au cerut detalii în legătură cu punerea în posesie a unor suprafeţe pe teritoriul comunei Nana, cu documente ale comisiei judeţene privind validarea unor suprafeţe de teren, pe care le-a pus la dispoziţia comisiei, urmând ca în perioada următoare să mai aducă şi alte documente.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ