Comisia pentru modificarea Constituției: președintele are un mandat de 4 ani

| 10 iun, 2013

Deputaţii şi senatorii jurişti din Comisia comună a Parlamentului pentru revizuirea Constituţiei au votat modificarea legea fundamentală, în sensul introducerii în corpul Constituţiei a sintagmei "preşedintele României este şeful statului", iar mandatul acestuia a fost redus de la cinci la patru ani.

Parlamentarii jurişti au modificat prevederile articolului 80, alin. 1 al Constituţiei, astfel că "preşedintele României este şeful statului, reprezintă statul român şi este garantul independenţei naţionale, al unităţii şi al integrităţii teritoriale a ţării", anunţă Agerpres.

Acest amendament, aparţinând grupurilor PNL din Parlament, a fost adoptat cu 16 voturi pentru, două voturi împotrivă şi o abţinere.


Şi articolul 83, alin. 1 al legii fundamentale a suferit modificări în Comisia comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului astfel încât "mandatul preşedintelui României este de patru ani şi se exercită de la data depunerii jurământului".

Amendamentul aparţinând grupurilor USL a fost aprobat cu majoritate de voturi favorabile (şi numai două voturi împotrivă şi două abţineri). În actuala formă a Constituţiei, articolul în discuţie avea următorul cuprins: "Mandatul Preşedintelui României este de cinci ani şi se exercită de la data depunerii jurământului".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ