Comisia Roşia Montană: Pentru exploatarea altor elemente decât aur şi argint e necesară o nouă licenţă

| 17 oct, 2013

Comisia Roşia Montană a adoptat, astăzi, un amendament la proiectul de lege transmis de către Guvern prin care se prevede că titularul unei licenţe de exploatare a aurului şi argintului nu poate exploata alte elemente în afară de acestea decât după obţinerea unei noi licenţe.

"În situaţia în care cantităţile de minereu conţin elemente chimice altele decât aur şi argint şi se justifică exploatarea acestora pentru scopuri comerciale, titularul licenţei de exploatare a minereurilor auro-argintifere din cadrul proiectelor miniere de interes public deosebit nu poate proceda la exploatarea respectivului minereu decât după obţinerea, în condiţiile legii, a unei noi licenţe sau a unui nou permis în acest sens", se prevede în proiectul de lege amendat de către Comisia pentru Roşia Montană.

Întrebat dacă RMGC va avea nevoie, în condiţiile acestei modificări a proiectului, de o nouă licenţă, preşedintele Comisiei pentru Roşia Montană, Darius Vâlcov, a precizat că RMGC are licenţă pentru exploatarea aurului şi argintului, având nevoie de o n ouă licenţă doar în cazul altor elemente.

"Au nevoie de obţinerea unei noi licenţe pentru alte elemente. Au licenţă pe aur şi argint", a spus Vâlcov, citat de Mediafax.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ