Compania care operează mall-ul AFI Cotroceni a fost trimisă în judecată pentru evaziune fiscală de cinci milioane de euro

| 07 oct, 14:53

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a trei persoane fizice şi a firmei care operează mallul AFI Palace Cotroceni, acuzate de evaziune fiscală.

Directorul economic, contabilul şef, un alt angajat şi firma Cotroceni Park SA, prin care funcţionează mallul AFI Palace Cotroceni au diminuat în acte valoarea contabilă a mallului pentru sustragerea de la plata impozitului, arată rechizitoriul procurorilor.

"Prejudiciul creat bugetului local al Sectorului 6 Bucureşti de către inculpaţi, prin modalităţile infracţionale a fost stabilit la suma totală de 20.664.505,14 lei, compus din impozit pe clădire suplimentar - debit principal şi accesorii calculate până la data de 10.06.2014 şi o taxă suplimentară de autorizare a lucrărilor de construire - debit principal şi majorări de întârziere. În cursul urmăririi penale, SC Cotroceni Park SA a recuperat în cea mai mare parte prejudiciul, prin achitarea sumei de 20.371.595,74 lei, respectiv echivalentul a aproximativ 4.600.000 EURO", se arată într-un comunicat al Curţii de Apel Bucureşti, citat de Economica.net.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, la Tribunalul Bucureşti.

Procurorii au arătat că firma Cotroceni Park a ascuns în perioada septembrie 2009-decembrie 2013 sursa impozabilă, respectiv valoarea reală a clădirii în care funcţionează complexul comercial AFI Palace Cotroceni, dar şi valoarea finală a lucrărilor de construire, în scopul de a se sustrage de la plata impozitului pe clădire şi a taxei de autorizare a lucrărilor de construire.



loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ