Complexul Energetic Oltenia nu va mai sponsoriza clubul de fotbal Pandurii Târgu Jiu

| 19 feb, 10:53

Complexul Energetic Oltenia nu va mai sponsoriza în acest an clubul de fotbal Pandurii Târgu Jiu, din cauza pierderilor-record înregistrate anul trecut de producătorul de energie, a anunţat vineri, ministrul Energiei, Victor Grigorescu, pe contul personal de Facebook.

"În urma rezultatelor financiare care prevăd o potenţială pierdere-record, consider de la sine înţeles că programele de sponsorizare ale Complexului Energetic Oltenia să se suspende. Clubul Sportiv Pandurii Târgu Jiu, un club profesionist de fotbal, nu face excepţie de la această regulă. Vom avea grijă ca la aprobarea bugetului companiei să nu avem surprize neplăcute în care să descoperim posibile sponsorizări ascunse la categoria "şi alte plăţi", a scris ministrul. 

Aceasta deşi, în decembrie 2015, preşedintele clubului de fotbal Pandurii Târgu Jiu, Narcis Răducan, a declarat că a discutat cu Laurenţiu Ciobotărică, noul manager al Complexului Energetic Oltenia (CEO), principalul finanţator al echipei, care l-a asigurat că va continua să sponsorizeze gruparea gorjeană. 

"M-am întâlnit cu noul director interimar, care m-a asigurat că este un iubitor al sportului, că este conştient de faptul că acest club este al comunităţii şi CEO a fost tot timpul alături de echipă. Sigur că trebuie o comunicare în permanenţă şi o transparenţă în tot ceea ce se întâmplă la club, şi dânsul mi-a zis să stăm liniştiţi, indiferent de tot ce se zvoneşte. Mi-a zis că va avea tot timpul preocuparea ca o parte din banii şi din câştigurile CEO să se întoarcă şi la comunitatea locală, aşa cum se întâmplă şi în alte părţi. L-am şi invitat la ultimele două meciuri şi ne-am bucura să ajungă. Ne-a solicitat o situaţie financiară a clubului, e ceva normal, e normal să fie updatat la zi cu tot ce s-a întâmplat la club. I-am prezentat în linii mari, dar îi vom prezenta şi în detaliu situaţia şi problemele pe care le avem", a afirmat Răducan, la acea dată. 

El a menţionat că echipa de fotbal trebuie să atragă finanţări şi din alte surse. 

"Eu i-am explicat că bugetul cu care lucrăm este un buget pentru o echipă de mijlocul clasamentului. Sigur că în acest moment suntem pe o poziţie mult mai bună. Sunt convins că nu se mai întorc vremurile de demult când intrau foarte mulţi bani în club, trebuie să fim ancoraţi în realitate şi trebuie să fie un management sănătos astfel încât să putem atrage fonduri şi din alte părţi. (...) În perioada următoare vom avea o serie de întâlniri şi o să fie înştiinţat. Anul acesta în mare parte s-au terminat fondurile. Deşi am anunţat un buget în vară, o parte din bani au plecat către datoriile istorice şi acest lucru a mai adus anumite blocaje în activitatea noastră, dar am reuşit să ne descurcăm. În perioada următoare vor veni şi o parte din banii pentru drepturile TV şi putem încheia cu bine anul", a mai spus Narcis Răducan. 

Complexul Energetic Oltenia a avut anul trecut pierderi de 895 de milioane de lei, cu 30% mai mari faţă de rezultatul negativ înregistrat în 2014, când compania a avut pierderi nete de 693 milioane de lei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ