Complexul Energetic Oltenia vrea să investească în mai multe parcuri fotovoltaice

| 20 mai, 2013

Complexul Energetic Oltenia vrea să construiască mai multe parcuri fotovoltaice în zonele depozitelor de zgură şi cenuşă închise în ultimii ani. Anunţul a fost făcut de Laurenţiu Ciurel, managerul privat al unităţii, care a precizat că preţurile sunt atractive în acest domeniu.

Laurenţiu Ciurel a descoperit, cu prilejul vizitei în China, posibilitatea construirii unor parcuri fotovoltaice la preţuri extrem de atractive, care să permită companiei să devină producător de energie şi în acest domeniu. "Costul pentru a obţine un megawatt e undeva între 600 şi 900.000 de euro, de patru-cinci ori mai puţin decât acum câţiva ani. Asta face extrem de atractivă o astfel de investiţie", a declarat managerul companiei.

Acesta a subliniat că există în bugetul pe anul viitor o sumă alocată doar pentru 10 MW, dar încearcă o extindere dacă intră în legătură cu una dintre companiile de acolo, China National Electric, cea care şi-a exprimat disponibilitatea pentru aşa ceva.

Laurenţiu Ciurel a precizat că parcurile fotovoltaice ar urma să fie construite, de anul viitor, în zonele depozitelor de zgură şi cenuşă închise în ultimii ani din cauza condiţiilor de mediu şi după ce termocentralele, în special cele de la Rovinari şi Turceni, şi-au modernizat multe dintre instalaţiile tehnologice.

Cealaltă termocentrală din cadrul CE Oltenia, cea de la Craiova, ar urma să fie modernizată pentru a produce energie pe bază de gaz, astfel încât complexul să poată răspunde mai uşor cerinţelor pieţei, a mai spus Ciurel.

Laurenţiu Ciurel a menţionat că firmele chineze au dezvoltat în ultimii ani tehnologii al căror randament îl depăşeşte chiar şi pe cel al producătorilor din Germania, susţinând că România trebuie să aibă în continuare relaţii bune cu China, care a devenit o mare putere economică, inclusiv din punct de vedere al producţiei de energie.

Oficialul companiei a amintit că în cadrul vizitei în China, s-a discutat şi despre interesul unei firme chineze de a construi la Rovinari un grup energetic de 500 MW, investiţia fiind estimată la aproximativ un miliard de euro.

El a precizat că negocierile în acest caz se vor finaliza cel mai probabil în luna noiembrie, când premierii celor două ţări ar urma să semneze mai multe documente care să permită demararea investiţiei.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ