Complicii fostului primar al Bacăului Dumitru Sechelariu, condamnaţi definitiv la câte 4 ani de închisoare

| 06 noi, 2014

Laurian Lucaş, fost viceprimar al municipiului Bacău, şi Dorinel Ifrim, fost şef al Cadastrului din Primăria Bacăului, au fost condamnaţi definitiv joi de instanţa supremă la câte patru ani de închisoare într-un dosar privind schimburi de terenuri în perioada când Dumitru Sechelariu era edil şef al municipiului Bacău.

Instanţa 'condamnă pe inculpatul Lucaş Laurian Iulian la patru ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la luare de mită în formă continuată (opt acte materiale) şi doi ani interzicerea drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b şi g Cod penal (dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, n.r.)', se arată în minuta deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).

De asemenea, magistraţii instanţei supreme au decis condamnarea inculpatului Vasile Dorinel Ifrim la patru ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la luare de mită în formă continuată (opt acte materiale) şi doi ani interzicerea drepturilor prevăzute de art. 66 alin.1 lit. a, b şi g Cod penal.

'În baza art. 112 alin. 2 lit. e Cod penal raportat la art. 19 din Legea nr. 78/2000 confiscă de la inculpaţii Lucaş Laurian Iulian şi Ifrim Vasile Dorinel câte 98.318 USD şi 1.616,174 RON. Menţine sechestrul asigurator instituit asupra imobilului din Bacău, proprietatea inculpatului Lucaş Laurian Iulian şi asupra imobilului din Bacău, proprietatea inculpatului Ifrim Vasile Dorinel', se precizează în decizie.

Instanţa a mai decis schimbarea încadrării juridice şi în cazul fostului primar al Bacăului Dumitru Sechelariu, în luare de mită în formă continuată, însă a dispus încetarea procesului penal împotriva lui ca urmare a decesului acestuia.

Cei trei fuseseră achitaţi în acest dosar de Tribunalul Bacău, decizie menţinută ulterior de Curtea de Apel Bacău.

Dosarul a fost deschis în anul 2005 de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care au investigat două schimburi de terenuri efectuate în baza a două hotărâri de Consiliu Local adoptate în anii 2002 şi 2003.

Dumitru Sechelariu, în vârstă de 55 de ani, fost primar al Bacăului între anii 1996-2004, a murit pe 16 februarie 2012 într-o clinică din Viena, după ce fusese supus unei intervenţii chirurgicale la coloana vertebrală la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ