Complotul Gușă - Vanghelie a eșuat

| 03 noi, 2013

Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, a făcut o mică vizită la sediul Direcției Naționale Anticorupție vineri, fiind citat ca martor în dosarul privind Realitatea Media, trust care deține postul de televiziune Realitatea TV.

Verificările la care este supus Vanghelie în acest moment au legătură cu intenția acestuia de a cumpăra postul de televiziune. La începutul lunii octombrie primarul și-a făcut publică intenția de a-și diversifica afacerile adăugându-și la portofoliu o instituție media națională, care ar fi putut să reprezinte un mare ajutor pentru ambițiile sale politice.

Din păcate pentru acesta, DNA a intrat pe firul discuțiilor cu Elan Schwartzenberg, Cozmin Guşă şi Maricel Păcuraru despre achiziționarea postului, care, potrivit primarului, ar fi condus la consumarea a 180 de cafele. Tensiunea negocierilor se pare că a ajuns la un punct exploziv, din moment ce anchetatorii bănuiesc că în acest caz ar fi implicat și Adriean Videanu.

Și fostul ministru a fost chemat la audieri la DNA, existând suspiciuni în legătură cu relația acestuia cu Elan Schwartzenberg și neclarități în privința modului în care a fost finanțat trustul media.

Contextul chemărilor la DNA este unul foarte interesant. Pe data de 25 octombrie, mai multe persoane implicate în afacerile Realitatea Media, alături de societăţi comerciale, au fost puşi sub învinuire în dosarul preluării acţiunilor televiziunii. Există suspiciuni că au fost semnate contracte de vânzare-cumpărare de acțiuni care ar conține informații falsificate și că a existat o operațiune de spălare de bani și delapidare.

Cu toate acestea, Marian Vanghelie a declarat că va face pe placul procurorilor și se va programa la o emisiune la Realitatea TV, adăugând că întâlnirea sa cu Elan Schwartzenberg la Monaco a fost o pură coincidență.

Astfel de declarații nu fac decât să contribuie la incriminarea primarului din Sectorul 5. A da dovadă de aroganță în privința unui dosar atât de important este probabil, în ochii procurorilor și ai inculpaților, o dovadă a faptului că a existat un complot între Vanghelie și alte persoane implicate în conducerea Realitatea Media (probabil Cozmin Gușă), dar că aceștia au renunțat la planuri când au văzut că ancheta este una extrem de serioasă și periculoasă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ