Compozitorul francez Antoine Duhamel a încetat din viaţă

| 11 sep, 2014

Compozitorul Antoine Duhamel, cunoscut pentru coloanele sonore ale unor filme celebre din Noul Val al cinematografiei franceze, a încetat din viaţă joi dimineaţă, la vârsta de 89 de ani, a anunţat familia sa, transmite AFP.

Fiu al scriitorului Georges Duhamel şi al actriţei de teatru Blanche Albane, Antoine Duhamel s-a făcut cunoscut în anii '60 drept compozitorul cu care colaborau tinerii cineaşti ai Noului Val francez, Jean-Luc Godard şi François Truffaut.

Duhamel a colaborat cu Godard la pelicula 'Pierrot Le Fou' (1965, cu Anna Karina şi Jean-Paul Belmondo). Din colaborările lui cu Truffaut reamintim 'Baisers volés', 'La sirène du Mississipi', 'Domicile conjugal' sau 'L'enfant sauvage'. De asemenea, a colaborat cu regizorul Bertrand Tavernier, de care l-a legat o puternică prietenie, la producţii precum 'Que la fête commence' şi 'La mort en direct'.

În paralel cu pasiunea sa pentru muzica de film, Antoine Duhamel a compus şi opere simfonice, muzică de operă şi chiar şi muzică uşoară. În anii '80 a pus bazele unei şcoli de muzică la Villeurbanne (sud-estul Franţei).

Tag-uri: Antoine Duhamel
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ