Concert regal caritabil al Fundaţiei Principesa Margareta a României, la Ateneul Român

| 25 oct, 2013

Celebrul violonist Giuliano Carmignola şi Ansamblul de fete La Stravaganza, dirijat de maestrul Christian Badea, au prezentat vineri seară un program Vivaldi la Ateneul Român, în faţa familiei regale şi a peste 800 de invitaţi, cu ocazia aniversării regelui Mihai I.

Evenimentul a fost oferit în beneficiul ''Tinere talente'' ediţia 2014 - proiect ce sprijină tineri muzicieni şi artişti plastici cu vârste între 14-24 de ani, din familii modeste, cu burse de studiu în valoare de 2.000 de euro, mentorat, promovare şi o tabără artistică anuală, pe parcursul unui an.

'Ne aflăm aici pentru a cincea oară, cu ocazia sărbătoririi tatălui meu, regele Mihai. An de an, sute de tineri artişti excepţionali sunt privaţi de posibilitatea de a-şi atinge potenţialul. Nereuşita lor, provocată de lipsurile financiare, este o pierdere pentru noi toţi. Am creat programul 'Tinere talente' pentru a le oferi ajutorul personalizat de care au nevoie. În ultimii ani, peste 120 de tineri artişti plastici şi muzicieni au reuşit performanţe extraordinare sprijiniţi prin burse de studiu, mentorat şi promovare. Sunt mândră de ei. Vom continua acest proiect pentru a sprijini tot mai mulţi dintre tinerii artişti ambiţioşi pe care România îi oferă lumii', a declarat principesa Margareta.

În deschiderea spectacolului, după intonarea Imnului Regal, cei prezenţi în sala Ateneului Român i-au cunoscut pe bursierii 'Tinere talente' din acest an, 14 muzicieni şi 14 artişti plastici, urmărind un film documentar realizat de regizorul Cosmin Tomoroga.

Manifestarea, la care au participat, alături de principesa Margareta, principele Radu şi principele Nicolae ai României, a strâns din donaţii, sponsorizări şi vânzarea de bilete aproape 110.000 de euro pentru susţinerea unei noi generaţii de tineri artişti valoroşi.

După concert, în foaierul Ateneului, oaspeţii au vizitat expoziţia de lucrări 'Tinere talente'.

Fundaţia a sprijinit în ultimii ani peste 120 de tineri artişti români pentru a se dezvolta artistic.

Concertul este pentru al treilea an consecutiv sold out, toate fondurile strânse la eveniment urmând a veni în sprijinul unei noi generaţii de tineri artişti în anul 2014.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ