Concurs pentru păstrarea orei de religie. O mănăstire oferă premii de 5.500 de lei

| 03 mar, 21:25

Biserica Ortodoxă apelează la metode inedite pentru ca elevii să nu plece de la orele de religie. Călugării de la Mănăstirea Sihăstria Putnei oferă 5.500 de lei pentru cele mai frumoase eseuri cu tema „De ce este importantă ora de religie pentru mine”. Concursul a fost deja lansat pe site-ul lăcașului de cult, iar elevii sunt încântaţi de premii.

 

Monahii de la Mănăstirea Sihăstria Putnei au lansat pe site concursul care are ca temă importanţa orei de religie.

"Este un proiect care ne-am gândit să fie de folos tuturor copiilor, mai ales la frământările prin care trece societatea românească din punct de vedere spiritual”, spune Arhimandritul Nectarie, starețul Mănăstririi Sihăstria Putnei.

Cele mai bune lucrări vor fi premiate cu bani din veniturile lăcașului de cult, în total 5.500 de lei.

"Lucrările de locul I vor fi premiate cu 700 de lei, cele de locul 2 cu 500 de lei și cele de locul 3 cu 500 de lei, iar premiul special va fi de 1000 de lei”, mai spune starețul.

Primii elevi interesaţi de competiţie au fost cei din comuna Putna.

Iniţiativa călugărilor vine la puţin timp după ce Biserica Ortodoxă Română a lansat un clip prin care îi îndeamnă pe copii să meargă la orele de religie. În tot acest timp, directorii liceelor încearcă să găsească o alternativă pentru elevii care nu se înscriu la acest curs opţional. Nici măcar ministrul Educaţiei nu are o soluţie.

"Nu știu să vă răspund, dar știu că va trebui să găsim o soluție”, a spus Sorin Câmpeanu.

Citeşte şi: CNA, recomandare uluitoare pentru televiziuni legată de promovarea orei de religie în şcoli

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ