ULTIMA ORĂ! Condamnare de 5 ani de închisoare cu executare pentru un miliardar din România

| 04 dec, 2014

Omul de afaceri Cornel Penescu a fost condamnat de judecătorii de la Tribunalul Ilfov la 5 ani închisoare cu executare, în dosarul în care a fost acuzat că a mituit un director de la ANAF-Argeş.

Cornel Penescu a primit 3 ani închisoare pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de corupţie, la care instanţa a adăugat un spor de 2 ani, astfel încât el va executa o pedeapsă de 5 ani de închisoare.

În plus, Penescu nu mai are voie, după ce iese din închisoare, să mai ocupe pe o perioadă de 5 ani funcţiile de administrator, director sau reprezentant legal într-o societate comercială.

În acelaşi dosar, Gheorghiţă Pieca, administrator al SC Fotbal Club 2005 SA Piteşti, a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare, iar Grigore Gheorghe, fost director executiv adjunct al activităţii de inspecţie fiscală din cadrul ANAF - DGFP Argeş a primit tot 4 ani de închisoare cu executare.

De asemenea, trei inspectori în cadrul DGFP Argeş au primit următoarele condamnări: Adrian Ceauşescu - 3 ani închisoare cu executare, Darius Constantin Bejenariu - 3 ani închisoare cu suspendare, Florina Enescu - 3 ani cu suspendare. În schimb, Lucia Weiss, director economic la SC PIC SA, a fost achitată.

Judecătorii i-au obligat pe Cornel Penescu, Gheorghiţă Pieca, Constantin Bejenariu, Adrian Ceauşescu şi Florina Enescu să plătească în solidar cu SC Fotbal Club 2005 SA Piteşti către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală suma de 572.280 de lei, cu titlu de daune materiale, reprezentând prejudiciul cauzat bugetului de stat, fiind menţinute sechestrele asiguratorii asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile, aparţinând condamnaţilor.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Cornel Penescu, acţionar majoritar al SC PIC SA şi SC Fotbal Club 2005 SA Piteşti, a fost trimis în judecată de DNA în iunie 2012, sub acuzaţiile de dare de mită, complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, complicitate la fals intelectual, în formă continuată, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la evaziune fiscală.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 23 mai 2006 - 21 octombrie 2008, Cornel Penescu, în calitate de acţionar majoritar SC Fotbal Club 2005 SA Piteşti, a oferit şi a remis lui Gheorghe Grigore atât direct, cât şi prin intermediul lui Gheorghiţă Pieca, administrator al SC PIC SA, sume de bani şi bunuri în cuantum total de 9.381 lei.

Banii şi bunurile au fost date pentru ca Gheorghe Grigore, în calitatea sa de director executiv adjunct în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Argeş, să îşi încalce atribuţiile de serviciu şi să favorizeze societăţile din grupul PIC controlate de Cornel Penescu.

'În cursul lunii octombrie 2008, la cererea lui Gheorghe Grigore, Adrian Ceauşescu, Constantin Bejenariu şi Florina Enescu, în calitate de inspectori la DGFP Argeş, au întocmit un raport de inspecţie fiscală, cu menţiuni nereale, care a avut drept consecinţă favorizarea firmelor controlate de Cornel Penescu şi prejudicierea bugetului de stat cu suma de 572.280 lei reprezentând TVA. De asemenea, echipa de control care a întocmit raportul de inspecţie a fost desemnată de Gheorghe Grigore, la cererea lui Cornel Penescu', susţin procurorii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ