Condimentul care te scapă de infecţii

| 14 feb, 2014

Cu un miros pregnant si o aroma aparte, acest condiment este face minuni in bucatarie. Oregano-ul este o planta aromata cel mai des intalnita in bucataria italiana, alaturi de busuioc. Acesta este secretul a numeroase retete, atat de pizza, cat si de salate cu rosii si mozzarella.

In afara de proprietatile sale nemaipomenite in bucatarie, oregano are si alte proprietati importante: elimina infectiile gastrointestinale de origine virala.

Carvacrolul, un compus regasit in oregano, este eficient pentru combaterea norovirusului, care constituie una dintre cele mai comune cauze pentru infectii gastrointestinale insotite de greata si varsaturi. Aceasta substanta chimica regasita in oregano, dar si in cimbru, dezarmeaza virusul de invelisul sau protector, o proteina externa rezistenta, facandu-l astfel mai vulnerabil si mai usor de distrus.

Carvacrolul are proprietati bacteriostatice si bactericide, actionand nu numai impotriva norovirusurilor, ci si a bacteriilor precum Salmonella typhimurium, Escherichia coli (inclusiv E.coli O157:H7) si Staphylococcus aureus.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ