În ce condiţii erau cazaţi muncitorii indieni depistaţi cu virusul COVID-19 într-un şantier din Bucureşti

| 25 aug, 22:12

Cei 32 de angajaţi indieni care munceau pe un şantier din Bucuresti trăiau în condiţii greu de descris, alături de ceilalţi 76 de conaţionali angajaţi, pentru a construi blocuri în cartierul Berceni.

Dezvoltatorii imobiliari care i-au angajat pe cei peste 100 de muncitori indieni, în mijlocul cărora a izbucnit focarul de coronavirus, sunt acuzați de mai mulți muncitori români că nu le-ar fi plătit salariile și că îi obligau să lucreze în ”condiții inumane”.

Potrivit unor declaraţii ale unor angajaţi români, citaţi de Gândul.ro, dezvoltatorii imobiliari păcăleau muncitorii să muncească aparent pentru "salarii bune", doar pentru a-i concedia în apropierea zilei de salariu.

După ce, spun ei, dezvoltatorii ar fi tras pe sfoară, în felul acesta, mai multe echipe, ar fi decis să apeleze la lucrători indieni, angajați pe salarii foarte mici și care au acceptat să locuiască în condiții mizere, fără apă curentă, înghesuiți în niște containere din tablă.

De altfel, tocmai condițiile în care locuiau indienii au dus și l-a îmbolnăvirea celor 32 de oameni, care au fost deja internați de urgență. În același timp, restul de 76 de muncitori au fost ridicați cu autobuze ale ISU și duși, în izolare, în spații care aparțin Primăriei Capitalei și Primăriei Sectorului 4.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ