Conducerea PMP despre partidul lui Ponta: În mod clar este nevoie ca în Parlament să existe o colaborare

| 04 sep, 11:00

Președintele executiv al PMP, Valeriu Steriu, consideră că, pe viitor, este nevoie să existe o colaborare în Parlament între noua formațiune din care face parte Victor Ponta și PMP.

"Nu știu dacă între cele două personalități care conduc partidele, dar în mod clar este nevoie ca în Parlament să existe o colaborare. În mod clar, eu militez și voi încerca să adun câți mai mulți oameni care să aibă proiecte împotriva celor care distrug astăzi țara. (...) Cel puțin trei ani, unul a fost președinte (n.r. — Traian Băsescu) și celălalt prim-ministru (n.r. — Victor Ponta). Cred că este o colaborare, iar țara a mers foarte bine în acea perioadă cu ei ca adversari", a spus Steriu, care a asistat la conferința de presă de lansare a proiectului politic Pro România, la care au participat și deputații Daniel Constantin și Sorin Cîmpeanu.

Steriu a menționat că președintele PMP, Traian Băsescu, știe de participarea sa la eveniment.

"Știe că sunt aici. Am avut discuție cu colegii. Chiar și domnia sa, de-a lungul anilor, a avut și colaborări, și adversități. Astăzi, eu spun că adversarul cel mai mare al României nu se află decât în fruntea partidului care guvernează țara", a mai spus Steriu.

El a susținut că a fost în egală măsură adversar și partener, de-a lungul anilor, cu Victor Ponta. "Eu cred că prietenia poate să rămână între politicieni, dincolo de partide, dincolo de doctrine, respectul și chiar am apreciat foarte mult invitația", a adăugat Steriu.

Deputatul PMP a menționat că a participat, ca prieten al celor trei lideri, la lansarea unui nou proiect politic.

"Am fost invitați de trei prieteni la lansarea unui proiect politic nou — cu Victor Ponta mă cunosc din 2001, cu Daniel Constantin din 2004, cu Sorin Câmpeanu tot din 2004. Aici s-a lansat un proiect politic care se poziționează împotriva lui Liviu Dragnea și împotriva celor care astăzi duc țara într-o direcție greșită și tocmai de aceea, ca invitat, am răspuns că mă bucur că am fost alături să-i încurajez. Îmi pare rău că nu au venit și alți colegi din Opoziție, din PNL, din alte partide, să fie alături în acest proiect", a mai declarat Steriu.

Deputatul PMP susține că este nevoie de o unificare a Opoziției.

"Pentru că, în clipa de față, fără o unificare a Opoziției... (...) Chiar dacă mesajele de aici au fost date cumva și în a-și apăra proiecte din guvernarea anterioară, domnul Victor Ponta este o voce importantă în Opoziție în clipa de față. Pe de altă parte, trebuie spus că în clipa de față, atât la nivel național, cât și la nivelul Bucureștiului, ca deputat de București, o pot spune: lucrurile merg într-o direcție greșită. Și în acest ritm, în doi sau trei ani, vom intra într-o criză foarte, foarte urâtă. Va trebui, într-adevăr, toată competența, toată experiența acumulată în toți anii să se unească pentru a opri acest derapaj", a mai spus Valeriu Steriu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ