Traian Băsescu, ales PREŞEDINTE al formaţiunii Mişcarea Populară

| 24 oct, 11:30

Cei peste 5.000 de delegați prezenți, sâmbătă, la Congresul de înființare a formațiunii politice Mișcarea Populară au votat, prin procedură deschisă,alegerea ca președinte al partidului a lui Traian Băsescu, acesta candidând cu moțiunea intitulată "România Mea".

UPDATE Băsescu a mulțumit celor care l-au votat și a adăugat că modernizarea României trebuie să continue.

"Vă asigur că am și energie și dorință să continuăm procesele de modernizare a României. Mai am o sugestie, cei care în viața lor au fost alături de mine și încă mai simt că mai vor să fie alături de mine să nu ezite de oriunde s-ar afla să vină la Mișcarea Populară", a spus noul președinte al formațiunii.

În cadrul moțiunii 'România Mea', condusă de Traian Băsescu, au candidat și au fost aleși Eugen Tomac, președinte executiv, Cristian Diaconescu și Siegfrid Mureșan, prim-vicepreședinți, Dorel Constantin Onaca, secretar general. Noua formațiune va avea și doi secretari generali adjuncți, Rizia Tudorache și Ștefan Burlacu.

UPDATE Traian Basescu, a afirmat, in discursul din deschiderea Congresului, ca "In fruntea partidului se aseaza pentru prima data un om care nu mai vrea nimic pentru el. Unul dintre cei mai experimentati oameni politici din perioada tranzitiei vine si spune: a venit timpul schimbarii in clasa politica. E pacat sa plec cu experienta acumulata in cele mai inalte functii ale statului roman fara sa v-o impartasesc."

"Dupa multe zile de discutii si cu cei care conduceau PMP, dar mai ales cu sotia si cu fiicele mele, trebuie sa va spun ca mi-a fost foarte greu sa le conving, dar pana la urma am reusit. Daca am convins eu de atatea ori pe romani sa ma voteze, am reusit si cu sotia. Eu nu mai am ce sa ajung, dar vreau sa conducem acest partid pentru continuarea a ceea ce a ramas nefacut dupa cei 10 ani petrecuti la Cotroceni", a mai spus fostul preşedinte.

UPDATE Cei peste 5000 de delegați prezenți sâmbătă la Sala Palatului au votat înființarea formațiunii politice Mișcarea Populară și au validat Statutul acesteia, în prezența fostului președinte al României, Traian Băsescu.

La Congresul PMP, Traian Băsescu îşi va anunţa candidatura la funcţia de preşedinte al partidului, iar actualul lider, Eugen Tomac, va candida pentru funcţia de preşedinte executiv al formaţiunii, potrivit unor surse din partid.

La reuniunea programată să aibă loc de la ora 12.00, la Sala Palatului, sunt aşteptaţi aproximativ 5.000 de membri ai partidului, după cum anunţa recent liderul PMP Eugen Tomac.

Cu o zi înainte de congres, liderii PMP s-au reunit la sediul partidului pentru a definitiva structura conducerii formaţiunii politice.

Vineri, la sediul PMP a mers şi Traian Băsescu, el plecând după aproximativ o oră fără a face declaraţii.

Deşi actualul preşedinte al PMP, Eugen Tomac, declara, miercuri, că va lua o decizie privind reînnoirea candidaturii sale pentru şefia PMP, după şedinţa de vineri de la sediul partidului acesta a spus că "încă se poartă discuţii". Surse din PMP spun că o astfel de decizie depinde de anunţul pe care ar urma să îl facă Traian Băsescu, cu privire la depunerea candidaturii sale pentru şefia PMP.

Atât purtătorul de cuvânt al PMP, Bogdan Gamaleţ, cât şi actualul preşedinte al formaţiunii, Eugen Tomac, au spus că încă se poartă discuţii privind candidaturil la şefia partidului, refuzând să precizeze dacă este vorba despre un candidat unic sau despre mai multe intenţii declarate de preluare a conducerii formaţiunii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 oct, 20:14
El Condor
Revenirea molimei
Asta a venit cu numire proprie peste un presedinte ales acum cateva zile (eram sigur ca de forma) si, asa cum ii este obiceiul, pesemne ca vrea sa semene din nou vrajba si ura intre romani. La conducerea vechiului PMP (actual m.p) a venit datorit faptului ca si-a dat seama ca singur este valoric un zero taiat in patru. In afara de asta se va folosi de smecheriile cameleonice pentru a-si salva (prin orice mjloace) amanta de pedepsele pe care amandoi le merita si a se instala din nou in functii (presedinti, parlamenrari in romanik sau parlamentari europeni), de unde sa poata sa-si contnue politicile de jaf si inselaciune . Telul lui : sa faca din nou varza din ROMANIA .
24 oct, 14:50
Nicu
Oportunitate!
Completează-ți veniturile! Acum ai posibilitatea să câștigi până la 300 de euro lunar, lucrând acasă. Nu este necesară experiența. Instruirea se face gratuit, prin email. Plata câștigurilor realizate este garantată prin contract legal de comision. Pentru detalii suplimentare trimite un mesaj cu textul INFO la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ