Consilierii municipali au aprobat bugetul RATB, iar biletul de călătorie nu se scumpeşte

| 04 iul, 2013

Consilierii municipali au aprobat bugetul RATB pe 2013, menţinându-se subvenţia pentru călătorie, în sumă de 429 milioane lei şi 22 de milioane pentru investiţii. Viceprimarul Marcel Nicolaescu a dat asigurări că valoarea biletului RATB rămâne aceeaşi, iar investiţiile sunt acoperite din subvenţie şi din costul acestor bilete.

Planul de administrare al Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB) va trebui revizuit în termen de 60 de zile şi corelat cu obiectivele cuprinse în noile contracte de mandate şi cu bugetul anual al Capitalei, au decis joi consilierii municipali, cu privire la un proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a CGMB referitor la aprobarea Planului de administrare al Consiliului de Administraţie al RATB.

În aceeaşi şedinţă, consilierii municipali au aprobat bugetul RATB pe 2013, menţinându-se subvenţia pentru călătorie, în sumă de 429 milioane lei şi 22 de milioane pentru investiţii.

"S-a cerut revizuirea, vom vedea în partea a doua săptămânii viitoare ce argumente aducem ca să fie un plan de administrare extrem de eficient, cum din punctul meu de vedere e unul foarte bun şi la RADET. În ceea ce priveşte bugetul RATB, sunt o serie de observaţii făcute de către Direcţia de buget din Primăria Capitalei şi, în numele meu şi al primarului general le-am argumentat, fiind vorba de o rată de rambursare la Banca Europeană de Investiţii care nu poate fi constituită ca sursă de investiţii şi rata pentru autobuze (n.r. în valoare de 220 milioane lei) care sunt ale Primăriei. Aici trebuie constituite provizioane pentru a rambursa creditul care s-a făcut pe vremea domnului primar general Videanu. Deci, din punctul meu de vedere sunt argumente pertinente, primarul general va ataca acest buget. Important este că acest buget trebuie argumentat din punct de vedere economic", a afirmat viceprimarul Capitalei, Marcel Nicolaescu.

Nicolaescu a dat asigurări că valoarea biletului RATB rămâne aceeaşi, iar investiţiile sunt acoperite din subvenţie şi din costul acestor bilete.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ