Consilierii prezidențiali sunt certați cu Fiscul

| 07 aug, 2013

Consilierii prezidenţiali au serioase probleme cu Fiscul. Presa a dezvăluit o situaţie scandaloasă în care se află doi dintre consilierii preşedintelui Traian Băsescu ale căror firme nu îşi plătesc obligaţiile către stat, dar care încasează salarii de la stat pentru activitatea depusă în slujba şefului statului.

Consilierul prezidenţial Adrian Rădulescu, fost ministru al Agriculturii în guvernul PDL condus de Emil Boc, este vânat de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală pentru datoriile firmelor sale. Este vorba de Agricomprod din judeţul Ilfov, specializată în creşterea porcilor, cu datorii la stat de peste 300.000 de lei şi Agricom Impex, specializată în cultivarea cerealelor, plantelor leguminoase şi a plantelor producătoare de seminţe oleaginoase, cu datorii pe peste 13.000 de lei pentru care ANAF a început executarea silită.

Un alt consilier al preşedintelui, este vorba de Dorel Onaca, consilier de stat la Cancelaria preşedintelui, este asociat în firma Imobagent din Constanţa, specializată pe activităţi de consultanţă şi management în afaceri, şi condusă de soţia domnului Onaca, care înregistrează datorii la stat de peste 7000 de lei.

Şi mai interesant este faptul că aceşti domni bugetari care iau salarii din banii publici, au fost donatori generoşi la campania electorală a preşedintelui Traian Băsescu. În 2009, Dorel Onaca a donat către PDL pentru finanţarea campaniei electorale a preşedintelui Traian Băsescu 12.000 de lei. De asemenea, la alegerile parlamentare din 2012, consilierul prezidenţial Adrian Rădulescu a donat PDL-ului 97.000 de lei.

Aşadar să recapitulăm. Avem doi consilieri. Nu orice fel de consilieri, ci ditamai consilierii prezidenţiali sau de stat. Adică la Cotroceni unde toată lumea munceşte pentru patrie. Consilieri care câştigă între 4.600 şi 5.300 de lei pe lună. Bani de la buget, adică din contribuţiile fiecărui cetăţean reţinute din taxe şi impozite. Numai că domnii care încasează lunar bani publici, uită să-şi plătească propriile datorii. Împreună au o datorie la stat, adică taxe şi impozite pe care ei nu le plătesc, iar noi le plătim, de 320.000 de lei. Credeţi că teatrul absurd se încheie aici? Ei bine nu. Aceeaşi domni consilieri prezidenţiali, plătiţi din banii noştri la care ei nu contribuie cu nimic, au fost donatori generoşi pentru campaniile prezidenţiale şi parlamentare ale lui Traian Băsescu şi PDL. Adică nu au dat la stat, dar au dat la partid şi la şeful lor politic, Traian Băsescu.

În aceste condiţii, orice discuţie despre moralitatea politică încetează. Cu atât mai mult cu cât preşedintele nu face nimic pentru a corecta problema. Are timp, domnul Băsescu, să facă ordine în ograda Guvernului, critică privatizările, critică programele de construcţie a autostrăzilor întârziate de camarila din jurul săi, dar nu are timp să se uite la el în curte.

Aceşti doi consilieri prezidenţiali ar fi trebuit, în mod normal, să fie demişi pe loc. Ce fel de stat este acela în care consilierii şefului statului dau bani partidelor politice, încasează salarii de la buget şi nu contribuie cu nimic?

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
08 aug, 2013
cantautor
Parerea unanima este ca toate guvernele au stat slab la capitolul de incasari din taxe si impozite...
Daca despre societatile de stat,se stia,si despre societatile cu capital privat se stie...
Sunt 2 probleme de dezbatut:
1.ne referim la toti oamenii de afaceri,care au datorii,sau doar la unii?
2.avem salariati platiti tot din bani publici,la Anaf.
Sa-si faca treaba,cadru legal exista...
Consilierii sunt platiti din bani publici sa dea sfaturi,nu sa faca datorii...
Ceilalti ,sa recupereze acesti bani.
Pa...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ