Consilierul lui Dragnea, audiat la DIICOT

| 02 iul, 13:50

Consilierul lui Liviu Dragnea, Paul Ionescu, este audiat, luni dimineaţa, la DIICOT, transmite Realitatea TV.

Cel mai probabil este vorba despre dosarul de înaltă trădare deschis după plângerea depusă de Ludovic Orban, președintele PNL, pe numele premierului Viorica Dăncilă şi a liderului PSD, Liviu Dragnea, privind memorandumul de mutarea ambasadei României la Ierusalim.

Paul Ionescu a venit singur la DIICTOR, cel mai probabil fiind chemat ca martor. 
Acesta nu a făcut declaraţii.

Consilierul lui Liviu Dragnea a făcut din delegaţia care a mers cu Liviu Dragnea în Israel.

Pe 28 iunie, procurorii DIICOT au început urmărirea penală in rem pe marginea plângerii depuse de liderul PNL Ludovic Orban împotriva premierului Viorica Dăncilă, pe care o acuză de înaltă trădare.

Începerea anchetei înseamnă că plângerea depusă de Ludovic Orban a trecut de controlul de regularitate, întrunește condițiile prevăzute în legislația penală privind depunerea unui denunț. Pot fi efectuate audieri sau pot fi cerute documente.

Înaltă trădare, uzurparea funcţiei publice, divulgare de informaţii nepublice şi prezentarea cu rea-credinţă de date inexacte, acestea sunt acuzaţiile aduse de PNL în plângerea făcută la parchet.

În luna mai, liderii PNL au depus la Parchetul General o plângere penală pe numele premierului Viorica Dăncilă şi a liderului PSD, Liviu Dragnea, în contextul deciziilor luate de de şefa Executivului pe marginea mutării Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim. După ce Parchetul general și-a declinat competența în analizarea acestor acuzații, dosarul a ajuns la DIICOT.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ