Consiliul Concurenţei a sancţionat o companie controlată de Gazprom

| 29 sep, 11:29

Consiliul Concurenţei a sancţionat cu amenzi în valoare totală de 920.069 lei (aproximativ 207.690 euro) zece companii din domeniul gazelor naturale (un distribuitor de gaze naturale şi nouă executanţi de lucrări în domeniu) pentru încheierea unei înţelegeri anticoncurenţiale.

Companiile sancţionate sunt:

1.      SC WIROM GAS SA -788.017 lei;

2.      SC DORNACOR SRL – 17.650 lei;

3.      SC ELISAN SRL – 20.943 lei;

4.      SC INSTPRO SRL – 31 680 lei;

5.      SC MELPREST SRL -3.534 lei;

6.      SC RODIMAR I EXIMP SRL – 12.488 lei;

7.      SC SC MELIORSTAL SRL- 499 lei;

8.      SC METALICA PROD SRL- 1029 lei;

9.      SC MIRAL INSTAL COMPANY SRL- 39.051 lei

10.  SC TMG CONPREST SRL -5.498 lei

Autoritatea de concurenţă a constatat, în cadrul unei investigaţii, că din iniţiativa WIROM, societate controlată de Gazprom, companiile au participat la o întelegere având ca obiect stabilirea unui preţ unic pentru instalaţiile standard de utilizare.

Contractele dintre distribuitorul de gaze şi executanţii de lucrări conţineau clauze anticoncurenţiale prin care se stabilea un preţ fix pentru realizarea instalaţiilor de utilizare. În acest fel, beneficiarii lucrărilor, respectiv consumatorii, plăteau, nejustificat, un preţ mult mai mare, faţă de cel practicat înaintea înţelegerii” a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

Patru companii (MeliorstaL, Metalica Prod, Miral Instal Company şi SC TMG Conprest) au recunoscut participarea la înţelegerea anticoncurenţială şi au beneficiat de o reducere a amenzii de 20%.

La stabilirea sancţiunilor, Consiliul Concurenţei a ţinut cont de faptul că, la momentul înţelegerii, legislaţia în domeniul gazelor prevedea că distribuitorul era singurul care putea aviza realizarea lucrărilor conexe. Odată cu modificarea legii (123/2012), această piaţă s-a liberalizat, iar avizarea acestor lucrări poate fi făcută de orice persoană fizica sau juridică autorizată de ANRE.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ