Consiliul Concurenţei a sancţionat Siveco și Intrarom pentru trucarea unei licitații. Amenda e de ordinul milioanelor de euro

| 27 iul, 16:24

Consiliul Concurenţei a sancţionat două companii care activează pe piaţa IT cu amenzi în valoare totală de 8.009.695,55 lei (aproximativ 1,75 milioane euro) pentru trucarea unei proceduri de achiziţie publică organizată de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (A.P.I.A.) în anul 2008, pentru atribuirea acordului-cadru pentru servicii de extindere şi dezvoltare a sistemului informatic.

Valoarea estimată a acordului-cadru a fost de 12.000.000 euro, fără T.V.A.

Companiile sancţionate sunt Intrarom cu amendă în valoare de 2.125.796,48 lei şi  Siveco România cu  5.883.899,07 lei.

Investigaţia a fost declanşată pe baza unor informaţii furnizate de Curtea de Conturi a României. În cadrul investigaţiei, Consiliul Concurenţei a obţinut dovezi privind înţelegerea dintre cele două companii, respectiv Intrarom să participe doar formal pentru a asigura numărul de participanţi la licitaţie, fără însă a concura în mod real cu Siveco România.

În cadrul procedurilor de achiziţie publică, scopul fiecărei companii trebuie să fie acela de a câştiga în condiţii normale de concurenţă, consumatorul final beneficiind, astfel, de produse şi servicii calitative la preţuri cât mai avantajoase.

În ceea ce priveşte celelalte două companii participante la licitaţie, IBM România şi Teamnet International, investigaţia nu a condus la descoperirea unor dovezi suficiente privind încălcarea Legii Concurenţei care să justifice impunerea de măsuri sau sancţiuni de către Consiliul Concurenţei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ