Consiliul de Administraţie al CFR SA a fost REVOCAT, pentru management defectuos

| 10 ian, 2014

Adunarea Generală a Acţionarilor CFR SA, companie controlată de stat prin Ministerul Transporturilor, a hotărât vineri revocarea din funcţie a membrilor Consiliului de Administraţie, pe motiv că aceştia au exercitat un management defectuos, care a afectat situaţia financiară a companiei.

"În acest sens, au fost constatate o serie de nereguli grave în actul de management al administratorilor, printre care menţionăm: neîndeplinirea obligaţiei de supraveghere şi control a executivului companiei, ceea ce a permis perpetuarea unor acte prejudiciabile pentru companie săvârşite de executiv şi constatate de organele de control, precum şi încălcarea prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor şi a altor prevederi legale", se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Transporturilor.

Consiliul de Administraţie era format din Florian Raimund Kubinski (preşedinte, CFO Volksbank România), George Micu (membru, director general CFR SA), Enache Jiru (membru, secretar de stat în Ministerul Finanţelor) şi Sebastian Tcaciuc (membru)

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
10 ian, 2014
NINA
PENALII ?
“Dorobantu vine tare din urma.
National” a avut dreptate! Ramona Manescu i a dat pe mana DNA pe maharii de la CFR
Raportul privind ilegalitatile lui Valentin Dorobantu se apropie de finalizare
Daca in ceea ce il priveste pe George Micu ancheta DNA este extrem de avansata, nici celalalt „locotenent” al lui Relu Fenechiu, managerul de la CFR Calatori, nu are sanse sa scape de un dosar de coruptie. De altfel, Corpul de Control al Ministerului Transporturilor este foarte aproape de a finaliza raportul si in ceea ce il priveste pe Valentin Dorobantu si sutele de contracte acordate de acesta fara organizarea de licitatii. Pana atunci insa, o alta institutie abilitata a statului s-a convins de ilegalitatile comise de Dorobantu. Astfel, conform surselor noastre, Inspectoratul Teritorial de Munca Bucuresti a constatat incalcarea flagranta a legislatiei dreptului muncii la CFR Calatori si a dispus indreptarea de urgenta a neregulilor, ca si aplicarea unei sanctiuni contraventionale.”

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ