Consiliul de Securitate al ONU se reunește luni pe tema ultimului test nuclear nord-coreean

| 04 sep, 06:30

Consiliul de Securitate al ONU se reunește luni pentru a analiza noul test nuclear nord-coreean, au informat duminică surse oficiale, citate de EFE.

Reuniunea, care va avea loc la ora locală 10:00 (14:00 GMT), va avea loc la solicitarea SUA, Franței, Marii Britanii, Japoniei și Coreii de Sud, potrivit misiunii americane la ONU.

Întâlnirea are loc la o zi după ce regimul de la Phenian a anunțat că a detonat "cu succes total" o bombă cu hidrogen care poate fi amplasată pe o rachetă intercontinentală.

Trei dintre țările care au solicitat reuniunea — este vorba despre SUA, Franța și Marea Britanie — sunt membre permanente ale Consiliului de Securitate, în timp ce Japonia ocupă până la sfârșitul anului un loc nepermanent în acest organism. În luna septembrie, președinția Consiliului de Securitate este exercitată de Etiopia.

Tag-uri: Coreea de Nord, onu, SUA
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ