Consiliul General al Municipiului Bucureşti a respins pentru a treia oară bugetul Capitalei pe 2024

| 11 mar, 18:25


Consiliul General al Municipiului Bucureşti nu a reuşit din nou să voteze bugetul Capitalei pe 2024, înregistrându-se 17 voturi pentru, 23 de abţineri si un vot impotrivă. La fel ca la precedentele două şedinţe, PNL şi PSD s-au poziţionat impotriva proiectului primarului.

 

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a cerut la începutul şedinţei ca grupurile politice să spună dacă există un consens pentru a trece bugetul Capitalei.
”V-aş ruga (..) să discutăm dacă există vreun consens pe vreun scenariu în care bugetul să treacă, pe procedură, înainte de a discuta despre amendamente. Noi avem trei grupuri politice, USR şi PMP, PNL şi PSD, pentru ca bugetul să treacă trebuie să existe un acord ca două grupuri să agreeze”, a precizat Nicuşor Dan.
El a arătat că de la ultima şedinţă, joi s-a pronunţat comisia din cadrul Ministerul Finanţelor şi a validat împrumutul de care vorbea la şedinţa precedentă,.
”Asta înseamnă că putem să eliberăm 265 de milioane de lei, datorie publică, care în momentul de faţă figurează a fi plătită din bugetul local pentru a fi plătită din acest nou credit. Astfel, avem 265 de milioane de lei să îi ducem la cheltuieli, de exemplu la subvenţia de termie”, a menţionat primarul.
Nicuşor Dan a mai afirmat că s-a întâlnit cu grupul PNL; care i-a transmis că îşi păstrează condiţia ca cele două subvenţii, împreună să aibă 3 miliarde de lei, cât a fost execuţia pe 2023. ”M-am întâlnit cu instituţiile cu bugete mai mari, cum e Administraţia Străzilor, Administraţia Spitalelor, ALPAB, cea pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic, care mi-au spus că o diminuare a bugetului lor le-ar perturba activitatea”, a mai arătat Nicuşor Dan. .
El a spus că grupul PSD nu a răspuns la invitaţia sa la discuţii pe marginea bugetului.
Consilierul PNL în CGMB Andrei Badiu a afirmat în şedinţă că sunt în situaţia în care se mută problema. ”Aşteptam să veniţi cu un răspuns, a venit o convocare seacă, la ora 10.00 pentru ora 14.00 pentru un proiect de buget pe care nu l-am ştiut, conţinutul ni s-a comunicat la ora unu”, a spus liberalul.
Consiliul Valeriu Şuhan (PSD) a spus că grupul PSD ”nu a răspuns la invitaţia la discuţii de un formalism evident”.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ