Constantin: Avem nevoie de un nou acord cu FMI, pentru a ne împrumuta ieftin

| 15 sep, 16:50

România are nevoie de un nou acord cu Fondul Monetar Internațional (FMI) pentru a se putea finanța ieftin în 2016, un an în care vor exista importante presiuni bugetare date de anul electoral și nu numai, susține ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

"Nu sunt un avocat al negocierilor sau al acordurilor cu Fondul Monetar Internațional, dar avem nevoie, într-un an electoral, de indicatori și de o imagine foarte bună în exterior pentru împrumuturile pe care va trebui să le facem pentru prelungirea datoriei vechi pe care o are România, nu către FMI, ci datoria publică a României. Deci, ca să ne împrumutăm ieftin, va trebui să avem un acord, nu de împrumut, dar un acord cu FMI care să ne dea această abilitate", a declarat, marți, Daniel Constantin, într-o conferință pe teme de fiscalitate.

El a menționat faptul că încheierea unui acord cu instituția financiară internațională a fost discutată în coaliția de guvernare. Astfel a justificat ministrul Agriculturii amânarea pentru 2017 a aplicării unor măsuri din Codul Fiscal.

"Eu cred că această soluție de compromis este una bună din toate punctele de vedere. Nu s-a schimbat nimic în Codul Fiscal. Sunt aceleași măsuri, doar că o parte din ele nu mai intră în vigoare de la ianuarie 2016, ci de la 1 ianuarie 2017. A fost o chestiune de siguranță pe care a vrut să o ia coaliția de guvernare, să ne asigurăm că nu vom probleme în anul 2016, care este extrem de sensibil din toate punctele de vedere. România se pregătește, dincolo de anul electoral, de un an în care presiunea pe buget va fi imensă", a spus Constantin.

Ministrul Agriculturii a menționat, în acest sens, presiunea pe buget pusă de dublarea alocațiilor pentru copii, care înseamnă 800 de milioane de lei, reducerea TVA cu patru puncte procentuale într-un singur an, dar și ultimele tranșe pe care statul le are de plătit către cei din aparatul public, care au dat în judecată Guvernul din cauza măsurilor din 2010.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ