Constantin: PC va merge la europarlamentare pe liste comune cu PSD şi UNPR

| 30 ian, 2014

Biroul Politic al Partidului Conservator a validat joi propunerea ca la alegerile europarlamentare PC să participe pe o listă comună alături de PSD şi UNPR.

''Biroul Politic a validat propunerea ca la alegerile europarlamentare PC să participe pe o listă comună alături de PSD şi UNPR, suntem consecvenţi ideii că ar fi trebuit să avem liste comune şi la alegerile europarlamentare, înţeleg totuşi că există opinii divergente în partidele celorlalţi aliaţi. Vom vedea dacă şi PNL se va alătura sau nu acestei liste. De asemenea, am validat două propuneri ale PC ţinând cont şi de recomandările pe care le-am discutat în cadrul restrâns pentru cei care trebuie să facă parte din această listă, prima propunere este Maria Grapini, iar cea de-a doua propunere este preşedintele organizaţiei Prahova Laurenţiu Rebega. Există o propunere pentru un loc eligibil şi cea de-a doua propunere, probabil pentru cele trei partide, va fi un loc la bătaie, un loc la limită, astfel încât toate cele trei partide să tragă puternic în această campanie pentru a maximiza scorul', a declarat joi preşedintele PC Daniel Constantin la finalul şedinţei Biroului Politic al partidului. 

El a adăugat că este prematur să discute despre propunerea pe care o vor face conservatorii pentru postul de ministru pentru IMM-uri, acest lucru fiind luat în discuţie în momentul în care şeful Executivului va decide că cei care sunt miniştri şi vor candida la europarlamentare să părăsească Guvernul. 

Întrebat dacă Mariei Grapini i s-au adus reproşuri pentru felul în care a coordonat ministerul, Constantin a negat şi a afirmat că Grapini a fost aleasă să candideze pentru că reprezintă un segment important de votanţi ai PC.

'Nu i s-a reproşat nimic doamnei Grapini, ea a fost aleasă pentru faptul că reprezintă un segment extrem de important de votanţi ai PC, care a militat în ultimii ani pentru clasa de mijloc, pentru familie, pentru IMM-uri, dânsa a coordonat foarte bine în această perioadă acest minister, are o notorietate şi lucrat foarte mult cu o parte a Comisiei Europene, ceea ce o recomandă pentru a ocupa o poziţie eligibilă în Parlamentul European. Sunt convins că şi acolo va milita pentru aceleaşi valori ale PC, la fel cum Laurenţiu Rebega va milita pentru cealaltă componentă a activităţii guvernamentale, fiind un specialist în agricultură, probabil că va fi interfaţa noastră pe zona de agricultură la Bruxelles', a menţionat Constantin.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
30 ian, 2014
nicu
singuri nu luati nici 1% din voturi , sunteti praf .....

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ