Constantinescu (PSD): Pe toţi de la DNA i-aş da afară pentru că fac poliţie politică

| 03 oct, 2013

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, social-democratul Nicuşor Constantinescu, a declarat, astăzi, că dosarul în care Liviu Dragnea este anchetat de procurorii anticorupţie este unul "sută la sută al poliţiei politice DNA - Traian Băsescu", menţionând totodată că el ar desfiinţa DNA.

"Sută la sută este un dosar al poliţiei politice DNA - Traian Băsescu, aşa cum s-a întâmplat în toate dosarele politice făcute inclusiv mie, primarului Mazăre. Acest DNA politic acelaşi lucru îl face şi în cazul colegului meu de partid Dragnea Liviu. Pentru că, dacă în alte speţe poţi să aştepţi decizia instanţei, în speţa asta a referendumului nu există un cetăţean responsabil din România care să nu ştie care este adevărul. Cum adică să n-am voie eu, partid, să militez ca militanţii şi simpatizanţii mei să iasă la vot. Păi ăsta e rolul partidelor politice. (...) Eu pe ăia de la DNA i-aş da pe toţi afară mâine, pentru că fac poliţie politică în loc să facă anchete profesioniste", a afirmat Constantinescu, la finalul unei şedinţe a CJ, citat de Agerpres.

Acesta a subliniat că DNA nu a finalizat niciun dosar în care un om politic anchetat să fie condamnat.

"Ştiţi un caz de corupţie anchetat de DNA care s-a finalizat, mă refer la oameni politici, cu închisoarea şi cu confiscarea averii? (...) Ştiţi cât cheltuie DNA ca să ne înregistreze şi să ne filmeze? Miliarde şi miliarde de lei noi. (...) Şi vorba aia, funcţionează de pe vremea lui Adrian Năstase, din 2003-2004, au trecut zece ani. Dacă era ceva, trebuia să se ajungă la o finalitate. Păi înseamnă că procurorii ceilalţi sunt nişte proşti, ăia au finalizat cazuri de corupţie, au condamnat .... Şi, dacă vă uitaţi la cei de la DNA cine sunt, toţi au sicrie în spate ca să poată fi şantajabili", a spus preşedintele CJ Constanţa.

Preşedintele CJ a adăugat, referitor la dosarele în care şi el este anchetat de DNA, că unele au fost soluţionate prin neînceperea urmăririi penale, iar altele sunt pe rolul instanţelor. 

"Eu, toate procesele pe care le-am avut, fie s-au terminat cu neînceperea urmăririi penale, fie sunt în instanţă. Aştept să se termine, iar când se va termina voi da şi eu în judecată. Procurorul Onea, care mi-a trimis mie acum în instanţă dosarul, s-a pensionat a doua zi şi, dacă citiţi presa din Timişoara, veţi vedea că are un palat în mijlocul Timişoarei şi este multimilionar şi este amestecat în afacerea Solventul, traficul de benzină şi motorină (...), cu 15-20 de ani în urmă, cu iugoslavii. El era Zoro care mă ancheta pe mine", a afirmat Nicuşor Constantinescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ