Construcția bugetară, absorbția fondurilor europene și "derapajele din zona justiției", discutate de lideri PNL cu FMI

| 14 mar, 12:20

O delegație a Fondului Monetar Internațional, condusă de Reza Baqir, șeful Misiunii FMI pentru România și Bulgaria, s-a întâlnit marți cu lideri ai PNL.

Potrivit unui comunicat al PNL transmis AGERPRES, discuțiile au vizat teme precum actuala construcție bugetară, Fondul Suveran de Investiții, absorbția fondurilor europene și "derapajele din zona justiției".

"În cadrul acestor discuții, liderii PNL și-au exprimat îngrijorarea privind supradimensionarea veniturilor bugetare, în special în zona componentei de absorbție a fondurile europene pentru a masca deficitul bugetar. De asemenea, liderii liberali au accentuat faptul că bugetul creionat de PSD-ALDE este unul construit pentru consum și nu pentru investiții, o structură care în niciun fel nu poate susține pe termen lung creșterea economică", se arată în comunicat.

Liderii PNL și-au manifestat preocuparea și în ceea ce privește zona cheltuielilor fixe din buget, în special pe componenta susținerii nivelelor actuale și viitoare ale salarizării din sectorul public.

"Discuțiile au atins și subiectul derapajelor din zona justiției, liderii Partidului Național Liberal accentuând necesitatea eliminării inițiativelor care slăbesc lupta anticorupție, dar și a ordonanțelor care netezesc calea cheltuirii discreționare a banului public", se subliniază în comunicat.

Conform liberalilor, mare parte din îngrijorările liderilor PNL au fost împărtășite și de membrii delegației Fondului Monetar Internațional.

La întrevedere, din partea PNL au participat președintele interimar, Raluca Turcan, prim-vicepreședintele Cătălin Predoiu, senatorul Florin Cîțu și Andreea Paul. Din partea Fondului au mai participat reprezentantul României la FMI, Cezar Boțel, și reprezentantul regional al FMI pentru România și Bulgaria, Alejandro Hajdenberg.

Tag-uri: buget, FMI, PNL
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ