Construirea pasajului pietonal de la Piaţa Romană, aprobată de consilierii municipali

| 31 mai, 2013

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat, în şedinţa de vineri, Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construcţia unui pasaj pietonal subteran la Piaţa Romană, ceea ce înseamnă că municipalitatea va putea demara procedurile pentru construirea acestuia.

Primăria Capitalei intenţionează să construiască, în Piaţa Romană, un pasaj pietonal subteran, care se reducă numărul trecerilor de pietoni de la suprafaţă şi să facă legătura cu staţia de metrou.

Autorul proiectului, arhitectul Alexandru Beldiman, a prezentat, în martie, în cadrul unei dezbateri publice la Primăria Capitalei, o serie de modificări care vor fi aduse pieţei prin construirea pasajului subteran asemănător celui de la Universitate, cu scări pietonale şi rulante, dar şi cu lifturi pentru persoanele cu dizabilităţi, şi cu spaţii comerciale, unde ar putea fi mutate şi tarabele din zonă. Pasajul subteran va avea o suprafaţă de 5.600 de metri pătraţi, din care 550 de metri pătraţi vor reprezenta spaţii comerciale.

Mai multe ONG-uri, care au cerut organizarea dezbaterii publice din martie, au contestat proiectul argumentând că acest pasaj va intensifica traficul auto în centru, în timp ce pietonii sunt din nou "duşi sub pământ".

Pasajul va avea cinci intrări: două în zona Academiei de Studii Economice, una la Coloane, una în zona BCR şi una la intersecţia bulevardelor Lascăr Catargiu şi Dacia.

La suprafaţă, construirea pasajului va presupune lărgirea trotuarelor cu patru metri, precum şi creşterea suprafeţei alocate spaţiilor verzi, de la 128 la 528 de metri pătraţi, urmând să fie plantaţi în zonă 55 de frasini.

Suprafaţa rezervată circulaţiei pietonale va creşte de la 2.327 la 3.155 de metri pătraţi, ajungând să reprezinte 29,26 la sută din suprafaţa pieţei, în timp ce suprafaţa rezervată circulaţiei rutiere se va diminua de la 8.326 la 7.100 de de metri pătraţi, respectiv de la 77,23 la sută, la 65,84 la sută din suprafaţa pieţei.

La jumătatea lunii decembrie 2006, CGMB a aprobat un proiect pentru construirea, în Piaţa Romană, a unui pasaj pietonal subteran care ar fi trebuit să fie finalizat în 2008.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ