Consultant în Resurse Umane: Angajaţii români nu mai pleacă, sunt mulţumiţi că primesc un salariu la sfârşit de lună

| 14 aug, 11:31

Fluctuaţia angajaţilor de la companie la alta s-a redus semnificativ, ajungând aproape de zero în anumite domenii, din cauza incertitudinilor de pe piaţa de muncă în contextul pandemiei de coronavirus.

Dacă în anii trecuţi, angajatorii au avut de suferit din cauza deficitul de personal, schimbarea situaţiei economice a adus companiile pe poziţie dominantă în relaţia cu candidaţii, consideră Sorin Faur, fondatorul companiei de consultanţă în resurse umane Academia de HR, pentru ZF.ro.

"Frustrarea din trecut a acestor companii este amplificată desigur şi de perioada dificilă pe care o traversăm, căci acum, deşi sunt candidaţi, nu mai sunt clienţi, încasările se fac greu, incertitudinea pluteşte în aer. Angajatorii trebuie să ia decizii în condiţii de maximă incertitudine. (...) De partea cealaltă a baricadei, cei care au un loc de muncă nu mai pleacă, au devenit dintr-o dată mai docili şi mai responsabili, mulţumiţi că vor primi un salariu la sfârşit de lună. Fluctuaţia voluntară s-a diminuat considerabil, iar în multe companii a scăzut spre zero, de unde era şi 50-70%", afirmă Sorin Faur.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ