Continuă lupta între palate. Oprea: Ponta urmărește să creeze un blocaj instituțional

| 21 aug, 2013

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Bogdan Oprea, îl acuză pe premierul Victor Ponta că urmăreşte să creeze un blocaj instituţional, menţionând că primul-ministru nu mai răspunde la apelurile telefonice ale şefului statului pentru că s-a supărat pe nişte declaraţii ale acestuia referitoare la accidentul din Muntenegru din luna iunie.

'Domnul prim-ministru Victor Ponta spune, din nou, o minciună, mizând pe faptul că memoria colectivă nu se activează şi că oamenii sunt obişnuiţi să aibă încredere în ceea ce declară un prim-ministru. Pentru a justifica gestul, greu calificabil pentru un înalt oficial al statului, de a nu mai răspunde la apelurile telefonice ale preşedintelui României, domnul prim-ministru Victor Ponta spune că s-a supărat pe declaraţiile domnului preşedinte referitoare la tragicul accident din Muntenegru din data de 23 iunie 2013', afirmă Oprea, într-o declaraţie remisă miercuri AGERPRES.

El reaminteşte faptul că singurele reacţii publice ale preşedintelui cu privire la accidentul din Muntenegru au fost un mesaj de condoleanţe, o declaraţie la un post TV şi o scurtă referire cu prilejul unei declaraţii de presă susţinute la Palatul Cotroceni.

'Singura referire care l-ar putea deranja pe domnul prim-ministru Victor Ponta este cea potrivit căreia domnul preşedinte a aflat despre accident imediat ce acesta a avut loc, iar domnul prim-ministru, care, în acel moment, juca baschet, susţine că a fost doar informat câteva ore mai târziu. Este regretabil că un prim-ministru ascunde, printr-o minciună spusă public, o astfel de greşeală sau incapacitatea aparatului propriu de lucru de a reacţiona la timp în situaţii de criză. Domnul prim-ministru Victor Ponta urmăreşte, în mod evident, să creeze un blocaj instituţional, crezând că, astfel, va recupera voturile pierdute prin minciună şi prin nerespectarea angajamentelor faţă de populaţie. Un prim-ministru responsabil ar fi recunoscut greşeala şi ar fi sancţionat vinovaţii din propriul aparat de lucru', punctează Oprea.

Preşedintele Traian Băsescu a vorbit miercuri, la Fundulea, despre situaţia din agricultură, menţionând că nu a discutat cu premierul Victor Ponta despre problemele din acest domeniu pentru că acesta nu-i răspunde la telefon.

'Nu-mi răspunde la telefon', a spus Băsescu, cu referire la premierul Ponta.

Ulterior, premierul Victor Ponta a declarat, în debutul şedinţei de Guvern de miercuri, că preşedintele Traian Băsescu se ocupă de 'sabotarea' Executivului, el arătând că nu vorbeşte la telefon cu 'oameni neserioşi'.

Victor Ponta a precizat că relaţiile sale instituţionale cu Parlamentul şi Preşedinţia sunt bune, în sensul în care transmite oficial documente şi i se răspunde la acestea. 

'La telefon nu vorbesc cu oameni neserioşi. Vorbesc doar cu oameni serioşi, cu care dacă vorbesc ceva la telefon se şi întâmplă. Nu m-am aşteptat ca preşedintele să se plângă printr-o expresie celebră că 'primul-ministru nu vrea să vorbeşte cu noi'. Eu vorbesc cu instituţiile statului. Cu toate colaborez. În rest frustrările diverselor persoane sunt mai puţin importante', a afirmat premierul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ