Contracandidatul lui Kovesi la șefia Parchetului UE anunță că ”nu se retrage din cursă”

| 16 iul, 12:47

Jean-François Bohnert, contracandidatul Laurei Codruța Kovesi la șefia Parchetului UE, a anunțat că nu se retrage din cursă, așa cum anunțase presa vineri.

Jean-François Bohnert rămâne în cursa pentru șefia Parchetului UE. Informația a fost oferită chiar de francez, pentru Politico.eu.

”În acest stadiu nimic nu s-a schimbat”, a precizat un purtător de cuvânt al lui Bohnert.

Într-un interviu acordat anterior publicației europene, procurorul francez a spus că a fost ”un pic trist” să citească tweet-urile care îi cereau să fie ”un om de onoare” și să se retragă din cursă în favoarea lui Kovesi.

Nu este ceva ce a luat în calcul, cu atât mai mult cu cât procurorii germani i-au oferit susținere la o conferință recentă.

RFI a scris vineri că procurorul francez Jean-François Bohnert va fi numit la șefia Parchetului financiar european, post pentru care a fost audiat joi 11 iulie. Jean-François Bohnert este practic retras de Franța din cursa pentru șefia Parchetului UE, lăsând astfel cale liberă pentru Kovesi, a mai notat RFI.

Jean-François Bohnert si Laura Codruța Kovesi erau cei doi candidați pentru șefia Parchetului European, cei doi având fiecare susținerea unei instituții europene (Parlament European si Consiliu).

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ