Contract de peste 1,2 miliarde de lei pentru tronsonul feroviar Vinţu de Jos - Simeria

| 13 mai, 2013

CFR SA şi FCC Construccion SA, lider al asocierii de firme FCC Construccion SA - Alpine Bau GmbH - Azvi SA - SC Starco Grup SRL, au semnat contractul pentru execuţia lucrărilor de construcţii şi instalaţii pe tronsonul Vinţu de Jos - Simeria. Contractul este parte integrantă a tronsonului feroviar Coşlariu - Simeria, iar valoarea sa este de peste 1,255 miliarde de lei, fără TVA, a anunţat luni Ministerul Transporturilor.

Potrivit MT, reabilitarea tronsonului Vinţu de Jos - Simeria, care asigură legătura feroviară între centrul şi vestul ţării, va avea un impact pozitiv asupra dezvoltării economice pe plan regional pentru judeţele Alba şi Hunedoara, prin legături directe şi rapide pe cale ferată.

Termenul de execuţie a lucrărilor este de 30 de luni, la care se adaugă perioada de garanţie a lucrării de 24 de luni.

Proiectul cuprinde lucrări de reabilitare/modernizare a infrastructurii feroviare, care să asigure viteze maxime de 160 km/h pentru trenurile de călători şi 120 km/h pentru cele de marfă, cuprinzând lucrări la infrastructură şi suprastructură, lucrări de electrificare şi energoalimentare (inclusiv reabilitarea/modernizarea a doua substaţii de tracţiune electrică), lucrări de telecomunicaţii feroviare (exclusiv GSM-R), lucrări de construcţii civile (reabilitare clădiri şi spaţii aferente instalaţiilor tehnologice şi publicului călător, peroane, copertine, amenajări/dotări acces persoane cu dizabilităţi), lucrări de protecţie a mediului.

Sursa de finanţare este asigurată de către Comisia Europeană (85%), prin Fondul de Coeziune, şi de către Guvernul României (15 %), cu fonduri de la bugetul de stat.

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, i-a asigurat pe reprezentanţii consorţiului că va întreprinde toate demersurile necesare pentru rezolvarea exproprierilor din zonă, astfel încât lucrările de reabilitare pe tronsonul Vinţu de Jos - Simeria să demareze în scurt timp.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ