Contraofensivă: Statul Islamic recucerește un oraș din Siria

| 13 noi, 18:17

Statul Islamic a recucerit luni încă un oraș din Siria, informează Reuters. Luptătorii jihadiști au redobândit controlul asupra întregii localități Albu Kamal (Bukamal), pe care milițiile susținute de Iran o eliberaseră de câteva zile, au anunțat surse din rândul localnicilor, lideri tribali și organizația neguvernamentală Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

Potrivit relatărilor, gruparea șiită Hezbollah din Siria a fost luată prin surprindere de o contraofensivă a Statului Islamic, care a aruncat în luptă atentatori sinucigași și a lansat rachete asupra orașului, care este un nod important de aprovizionare și comunicații între Siria și Irak.

Avioane militare, probabil rusești, care susțin trupele guvernamentale siriene, și-au intensificat duminică bombardamentele la Albu Kamal și la periferie.

Joi, armata siriană își proclamase victoria împotriva Statului Islamic. De vineri, în Albu Kamal și în împrejurimi, luptele s-au soldat cu moartea a cel puțin 50 de civili, mai ales femei și copii, estimează OSDO. Ca reacție la revenirea islamiștilor ascunși în tuneluri săpate sub oraș, Hezbollah a bombardat în timpul retragerii câteva sate, unde sute de familii se refugiaseră din Albu Kamal.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ