Contre între liberali. Fenechiu şi Mănescu se acuză reciproc pe tema finanţării coridoarelor de transport

| 22 noi, 2013

Deputatul PNL Relu Fenechiu şi ministrul PNL al Transporturilor, Ramona Mănescu, s-au acuzat reciproc, vineri, la Comisiile reunite de industrii şi servicii din Parlament, pe tema finanţării legate de coridoarele europene de transport.

Fostul ministru al Transporturilor, deputatul PNL Relu Fenechiu, a declarat, la dezbaterile din Comisiile reunite de industrii şi servicii din Parlament, cu referire la programul european "Connection Europe Facility", că în cadrul mandatului său s-a bătut foarte mult pentru ca porţile de intrare şi ieşire din Europa să fie şi în România.

"Nu aş vrea să îmi pară rău după Traian Băsescu, care, ce a făcut el bine-rău, dar a adus Coridorul 4 prin Bucureşti şi nu prin Calafat. Acum, văd cu părere de rău că singura porţiune de coridor prioritar din România rămâne Timişoara-Calafat, ceea ce mi se pare periculos", a spus Fenechiu.

El a adăugat că nu înţelege de ce nu am putut convinge Comisia Europeană că este nevoie de o reţea care să fie de la Est la Vest în România.

"M-ar interesa, doamna ministru, aşa, pentru cultura mea generală, pe cine aţi trimis la Tallin (Reuniunea interministerială din cadrul evenimentului Zilele TEN-T 2013 cu tema "Conectarea Europei", spre o nouă reţea de infrastructură, n.r.), să reprezinte ministerul Transporturilor, şi eu v-aş propune să îl daţi afară", a spus Relu Fenechiu.

"Eu am reprezentat România la Tallin", a răspuns Ramona Mănescu, la sfârşitul audierilor din Comisii, întrebată cum comentează aprecierile fostului ministru al Transporturilor şi recomandarea pe care i-a făcut-o.

Mănescu a ţinut să precizeze că ceea ce a omis Relu Fenechiu să spună este că negocierile de la Tallin au fost făcute chiar de el, când era ministru.

"Acum nu ştiu dacă s-a dat afară pentru că făcuse negocierile proaste sau nu. Nu îmi dau seama, nu ştiu la ce se referea", a adăugat Ramona Mănescu.

Ea a ţinut să îi răspundă lui Relu Fenechiu şi pe tema proiectului autostrăzii Est-Vest, arătând că proiectul autostrăzii Târgu Mureş- Iaşi nu a fost preluat de Ministerul Transporturilor.

Ea a precizat că în luna aprilie a fost aprobată trecerea acestui proiect la Ministerul Transporturilor.

"În aprilie era domnul Fenechiu ministru al Transporturilor şi se pare că nu a făcut niciun proces-verbal de predare-primire. Trebuia să semneze, să încheie acest protocol, pe care nu l-a încheiat", a spus Mănescu.

Ministrul a menţionat că, din punct de vedere juridic, acest proiect al autostrăzii Târgu-Mureş-Iaşi nu este în competenţa ministerului, pentru că Relu Fenechiu nu a semnat protocolul când trebuia.

Ramona Mănescu a mai spus că va cere Autorităţii de Management să ia în considerare acest proiect, pentru că, indiferent că acesta este la ministerul lui Dan Şova sau la Trasnporturi, este un demers important pentru România şi trebuie să se realieze.

Mănescu a participat, în luna octombrie, la Tallinn (Estonia), la reuniunea interministerială din cadrul evenimentului Zilele TEN-T 2013 cu tema "Conectarea Europei", spre o nouă reţea de infrastructură (TEN-T), organizat de Comisia Europeană.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ