Controlul psihiatric pentru aleşii neamului, o opţiune?

| 17 iul, 2013

În loc însă să își facă treaba pentru care au fost aleși, unii dintre parlamentarii noștrii au cu totul alte preocupări. Cum ar fi să scape de filajul elicopterelor SRI și să inventeze povești demne de filmele cu spioni de la Hollywood, ca în cazul lui Valer Marian.

În  Parlamentul României sunt tot soiul de oameni. Unii mai serioși, alții mai glumeți, unii ale căror vorbe merită luate în seamă, alții care sunt adevărate monumente de prostie, sau care frizează chiar nebunia.

Dacă n-ar fi vorba de Parlament, n-ar fi o problemă. Până la urmă, vorba românului, mare e grădina lui Dumnezeu. Numai că indivizi precum Valer Marian, ca să mă refer la un binecunoscut exemplu de parlamentar evident dus cu sorcova, sunt plătiți din bănișorii noștri. Iar noi, cetățeni naivi, i-am trimis în Parlament ca să facă legi pentru țară și să ajute la modernizarea României.

În loc însă să își facă treaba pentru care au fost aleși, unii dintre parlamentarii noștrii au cu totul alte preocupări. Cum ar fi să scape de filajul elicopterelor SRI și să inventeze povești demne de filmele cu spioni de la Hollywood, ca în cazul lui Valer Marian.

A rămas de pomină episodul când senatorul de Satu-Mare a povestit cum a fost urmărit de către un elicopter, pe parcursul unor vizite pe care le-a făcut la mama sa, care locuiește într-un sat din județul Cluj.

"În vara respectivă am fost de trei ori în vizită la mama mea într-un sat din județul Cluj. La prima vizită, prin iunie, am sesizat, stând în curte cu familia, cu toți frații mei, un zgomot de avion sau elicopter, dar nu a apărut deloc deasupra noastră. Era la buza dealurilor. N-am dat atunci mare atenție. Am mers apoi la începutul lunii august, chiar înaintea zilei mele de nastere, din nou la maică-mea și, la fel, stând două zile, iar am auzit zgomot. N-am mania persecuției, dar mi s-a parut suspect. Și atunci am întrebat-o si pe maică-mea, și alte rude, vecini, dacă apar des elicoptere sau avioane, și au zis că nu prea. Devenindu-mi suspect, după vreo trei săptămâni, am mers cu fiica-mea și am stat vreo 5-6 zile și am fost preocupat să văd dacă apar și in acele zile. A fost la fel".

Să te închini, nu alta...Mă întreb ce-or fi zis rudele și vecinii stimabilului când au auzit ce concluzie a tras Valer Marian de pe urma apariției sus-numitelor elicoptere... Cât despre alegători, e clar că nu le-a picat bine și, foarte probabil, mulți dintre ei au regretat că l-au votat.

Numai că, din păcate, votul nu mai poate fi luat înapoi. Iar atât timp cât senatorul nu va ajunge într-un dintre situațiile care duc la încetarea mandatului, el va continua să ocupe un loc în Senatul României.

Ca urmare, Valer Marian va continua să fie plătit din banii noștrii, ai tuturor, pentru exercitarea unor atribuții pe care, în mod evident, nu este în stare să le îndeplinească, neavând ”toți boii acasă”.

Ceea ce am fi putut afla cu toții încă dinainte ca Valer Marian să fi fost ales, dacă la depunerea candidaturii pentru Parlamentul României, doritorii ar fi fost obligați să treacă printr-un control psihiatric.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ