Controversă în USL pe marginea referendumului lui Băsescu

| 18 iun, 2013

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că ceea ce au anunţat grupurile parlamentare PSD privind votul de marţi asupra referendumului propus de Traian Băsescu "nu este adevărat' şi că a fost convenit "contrariul".

 

Preşedintele PNL a fost întrebat dacă ceea ce au anunţat grupurile parlamentare PSD privind faptul că s-ar fi convenit în USL pentru un vot "pentru" al parlamentarilor USL asupra punctului de vedere favorabil la referendumul propus de Traian Băsescu este adevărat.

"Nu e adevărat. Am convenit contrariul", a răspuns Antonescu, pentru MEDIAFAX.

Grupurile PSD şi UNPR "îşi exprimă surprinderea" faţă de decizia parlamentarilor PNL şi PC de a vota împotriva proiectului de hotărâre privind referendumul, menţionând că decizia liberalilor şi conservatorilor vine după ce în USL s-a convenit în favoarea unui vot pentru adoptarea acestei hotărâri.

Grupurile parlamentare PSD din Camera Deputaţilor şi Senat au transmis, marţi, sub semnătura celor doi lideri de grup, Marian Neacşu, respectiv Ilie Sârbu, un comunicat în care fac o serie de pecizări "în legătură cu votul exprimat în şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului din 18 iunie 2013 referitor la scrisoarea preşedintelui Traian Băsescu privind organizarea unui referendum naţional".

"Grupurile PSD şi UNPR din Camera Deputaţilor şi Senat îşi exprimă surprinderea faţă de decizia colegilor din PNL şi PC de a vota împotriva proiectului de hotărâre privind avizul consultativ referitor la organizarea şi desfăşurarea unui referendum naţional la solicitarea preşedintelui Traian Băsescu. Decizia grupurilor PNL şi PC vine după ce în cadrul Uniunii Social Liberale s-a convenit în favoarea unui vot pentru adoptarea acestei hotărâri", se arată în comunicat.

Senatul şi Camera Deputaţilor au respins, marţi, cu 191 voturi "pentru", 123 de voturi "împotrivă" şi 69 de abţineri, hotărârea care avizează favorabil solicitarea preşedintelui Traian Băsescu privind organizarea unui nou referendum pentru Parlamentul unicameral cu 300 de aleşi.

Vicepreşedintele PSD Valeriu Zgonea a precizat că parlamentarii PSD şi-au păstrat punctul de vedere din comisiile juridice şi în plen la votul asupra iniţiativei preşedintelui Traian Băsescu privind un nou referendum, votând favorabil şi că este dreptul PNL de a decide să voteze împotrivă.

"Din punctul de vedere al PSD, noi ne-am păstrat punctul de vedere şi în comisii şi în plen. Nu pot să spun decât că PSD şi-a respectat întru totul decizia liderilor grupurilor parlamentare", a spus Zgonea, răspunzând unei întrebări.

Zgonea a mai spus că nu a fost luat prin surprindere de numărul de voturi, deoarece a aflat de dimineaţă de decizia grupului PNL de a vota împotrivă. "Este dreptul suveran al grupului, este dreptul la strategie, nu pot să comentez. Din punctul meu de vedere, ne-am ţinut de cuvânt", a adăugat el.

Parlamentarii PSD au votat în majoritatea lor pentru un aviz favorabil la iniţiativa preşedintelui Traian Băsescu privind un nou referendum, dar au fost şi social-democraţi care s-au abţiunut la vot, a precizat, marţi, pentru MEDIAFAX senatorul Miron Mitrea.

Liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, a precizat, în plenul Parlamentului, că PNL a votat împotriva iniţiativei preşedintelui pentru un nou referendum, considerându-l "o diversiune politică" şi un referendum ilegal.

.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ