SCANDALOS! Cerşetori români, trataţi ca animalele în una dintre cele mai tolerante ţări din Europa

| 05 feb, 11:28

Doi romi din România, ajunşi cerşetori în Suedia, au devenit exponate la Muzeul de Artă din Malmö. Acest lucru a reușit să suprindă opinia publică din Suedia și provoacă chiar controverse, scrie rfi.ro.

Expoziţia, ce  își dorește să tragă un nou semnal de alarmă în privința fenomenului cerșetoriei, este organizată de un institut de teatru din oraș, iar imaginea romilor care cerșesc nu lasă indiferent pe niciun vizitator. Asta cu atât mai mult cu cât ei sunt și singurele exponate din încăperea cu pereți albi. Femeia ține în mână un carton pe care scrie în suedeză că dorește bani, fiindcă este foarte săracă, iar bărbatul este și el așezat, cu o cârjă într-o mână iar cealaltă mână întinsă.

Cei doi romi, Marcela şi Luca, primesc aproximativ 15 euro pe oră și pot fi văzuți zilnic de la 13 la 15. Marcela este însărcinată și spune că banii pe care îi câștigă astfel o vor ajuta să construiască o casă în satul în care locuiește în România.

Reacțiile vizitatorilor expoziției sunt împărţite. Unii condamnă vehement ideea de a avea exponate ”vii”, iar alții o aprobă pentru efectul puternic pe care îl face, toate acestea fiind completate de cele de pe forumurile de pe internet, care se împart și ele în mai multe categorii,  dar care au ca punct comun condamnarea României ca țară care nu este în stare să aibă grijă de proprii cetățeni.

De mai bine de un an,  romii cerșetori au devenit un subiect important de discuție în Suedia. Asta și pentru că țara scandinavă este una dintre ultimele din partea prosperă a Europei în care cerșetoria este perfect legală, iar cerșetorii nu riscă să aibe probleme cu autoritățile.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ