Controverse pe tema Castelului Bran. Este sau nu este de vânzare?

| 15 mar, 10:41

Proprietatea Castelul Bran naște controverse. Mai multe articole au apărut săptămâna aceasta în presa internațională, potrivit cărora Castelul Bran a fost scos la vânzare. Revista Esquire a scris că prețul proprietății a scăzut de la 66 de milioane de dolari, ajungând acum la aproape 13 milioane de dolari.

Sursă de inspirație pentru faimoasa carte Dracula a lui Bram Stoker, castelul Bran a fost scos la vânzare de actuali proprietari, scrie revista Esquire, care face și o scurtă descriere a clădirii medievale.  Potrivit sursei citate, actualii proprietari nu mai au timp să se ocupe de castel și speră să-l vândă către o persoană care va continua să-l ridice la statutul de destinație turistică.

Inițial, proprietarii au cerut 66 de milioane de dolari, însă acum proprietatea impresionantă poate fi cumpărată pentru un preț mult mai mic. Mai exact, castelul ar putea fi vândut pentru 13 milioane de dolari, scrie Esquire, care citează un material publicat de Financial Times, în toamna anului trecut.

Cu toate acestea, publicația britanică Express relatează că proprietatea nu a fost scoasă la vânzare și că articolele din această săptămână au la bază informații eronate care au apărut în anii 2007 – 2009. „Nu este de vânzare”, a declarat publicației Alexandra Cojanu de la Castelul Bran, pentru publicația britanică. Ea a adăugat că în acest moment proprietatea este în proces de renovare, urmând să fie construit un lift care va uni castelul de grădinile sale, unde vor avea loc mai multe expoziții.

Nu este pentru prima dată când presa străină scrie că proprietatea, în care se spune că a locuit Dracula, este de vânzare. În 2014, publicația britanică The Telegraph a publicat un material, potrivit căruia Castelul Bran a fost scos la vânzare de proprietarii săi, Dominic, Maria Magdalena şi Elizabeth de Habsburg. Avocatul familiei a dezmințit însă informațiile.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ