Coordonatorul DSP Bucureşti: Spitalele de copii trebuie să pregătească locuri pentru minorii cu coronavirus

| 25 aug, 17:55

Generalul în rezervă Ionel Oprea, coordonatorul Direcţiei de Sănătate Publică din Bucureşti, a anunţat că spitalele din Bucureşti trebuie să pregătească, rapid, locuri pentru minori bolnavi cu noul coronavirus, în contextul în care tot mai mulţi medici avertizează asupra faptului că începerea şcolii va duce la o creştere a numărului de îmbolnăviri cu virusul COVID-19 şi în rândul minorilor

Doar 12 locuri în spitale erau libere luni, pentru tratarea copiilor infectaţi cu noul coronavirus, total insuficient, a declarat coordonatorul DSP București.

"5 locuri la Balş şi şapte la Babeş, sau ceva în genul ăsta am fost informat. Am dat dispoziţie să se documenteze clar, să avem informaţie din 10 septembrie câte paturi sunt şi să cerem din partea acestor spitale să ne spună clar care este capacitatea maximă de izolare a copiilor care, în mod nefericit, vor fi infectaţi. Credem că trebuie să ne gândim şi la celelalte spitale de pediatrie din Bucureşti. La Grigore Alexandrescu putem să discutăm dacă pot pune, la nevoie, la dispoziţie un pavilion întreg", a declarat generalul în rezervă Ionel Oprea pentru Europa FM.

Citeşte şi Recomandările medicului Mihai Craiu pentru un an şcolar fără infectări masive în rândul copiilor

Ionel Oprea spune că, până la sfârșitul săptămânii viitoare, părinții din București ar putea afla cum s-au pregătit școlile să facă ore. Medic militar, Ionel Oprea nu recomandă ca elevii din școlile aglomerate să învețe toți odată, la școală.

"Nu pot fi 30 de elevi într-o clasă, depinde şi cât e de mare clasa. Trebuie să se reducă la 15 (numărul elevilor dintr-o clasă, n.r.), să se respecte distanţarea şi să se asigure o ventilaţie naturală astfel încât să nu permită transportul viruşilor în cantitate mare", a mai subliniat coordonatorul DSP Bucureşti.

În Bucureşti există patru spitale de stat de pediatrie: Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii Grigore Alexandrescu, Spitalul Clinic de copii Victor Gomoiu şi Spitalul de Copii Marie Skodowska Curie şi Institutul National pentru Sanatatea Mamei si Copilului (fostul IOMC).

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ