Copii din Romania ce sufera de malformații cardiovasculare se pot trata in ţară, fara operaţie

| 07 apr, 2014

In Romania, 15.000 de copii cu vârsta de până la 18 ani au malformații congenitale cardiace netratate. Printre bolile care sunt incadrate in categoria de malformatii congenitale cardiace se numara: defectul septal atrial, defectul septal ventricular, coarctatie de aorta, persistenta de canal arterial, foramen ovale patent.

În România se nasc anual peste 1000 de copii cu malformaţii congenitale cardiace, potrivit Ministerului Sănătăţii. Practica medicală arată ca aproximativ 70% dintre aceştia pot fi trataţi non-chirurgical, prin intervenţii minim invazive, o alternativă la chirurgia cardiacă traumatizantă, prin proceduri disponibile până de curând doar în străinătate, fără bisturiu, cu o rată de succes de 95% şi cu timp de recuperare de 24-48 de ore.

“Pentru inchidere percutana de Defect Septal Atrial, in clinica noastra, pacientii nu vor fi operati traditional, nu vor ramane cu cicatrici nici fizice, nici emotionale. Copilul tratat in Centrele ARES va pleca in 24 de ore de la clinica si va putea sa aiba o viata perfect normala. Procedurile minim invazive, prin care pacientul este tratat in cele mai bune conditii, sunt accesibile, acestea ajungand la jumatate din pretul unor proceduri traditionale efectuate in tari precum: Israel, Germania, Grecia. Daca in Romania, in centrele ARES o astfel de procedura ajunge la 7500 de euro, in Germania, tratarea aceleiasi malformatii ajunge la 18.000 de euro,” declara Iulian Plescan, Manager de Operatiuni Centrele de Excelenta in Cardiologie si Radiologie Interventionala ARES. 

In luna februarie 2012, Centrele de Excelenţă în Cardiologie şi Radiologie Intervenţională ARES au lansat   prima secţie de Angiologie Pediatrică din Europa de Est. Secţia este o premieră pentru lumea medicală din regiune, fiind singura specializată în tratarea minim invazivă a copiilor cu probleme cardiace congenitale precum şi probleme arteriovenoase. Cei 4 medici care se ocupa de diagnosticarea, tratarea şi supervizarea recuperării copiilor au în spate peste 4000 de proceduri endovasculare de corecţie a malformaţiilor congenitale cardiace şi arteriovenoase.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ