Copiii atei sunt mai altruişti decât cei credincioşi (Studiu)

| 07 noi, 14:18

Copiii atei ar fi mai generoși decât cei credincioși, arată rezultatele unui studiu citat de metronews.fr. Se pare că religia nu îndeamnă la altruism, reiese din cercetarea amintită.

Altruismul este o calitate care li se insuflă copiilor în cursul educației religioase. Această calitate s-ar manifesta însă mai mult în rândul copiilor proveniți din familii de atei, este concluzia unui studiu apărut în revista Current Biology și realizat de cercetători de la Universitatea din Chicago, care au vrut să măsoare în ce fel influențează religia comportamentele sociale.

Desfășurată în șase țări (Canada, China, Iordania, Turcia, Statele UniTe și Africa de Sud), cercetarea s-a concentrat pe comportamentul social a 1.170 de copii de la 5 la 12 ani. Autorii studiului au evaluat nivelul practicării religiilor în familie, după ce au împărțit copiii în trei grupe: atei, creștini și musulmani.

Fiecare copil a vizionat videoclipuri care prezentau alți copii îmbrâncindu-se sau trântindu-se. Cercetătorii le-au solicitat să noteze nivelul de "răutate" și pedepsele meritate de cei vinovați, pe o scară gradată. S-a constatat că altruismul nu este o calitate definitorie a copiilor proveniți din familii practicante ale unei religii. Aceștia au prezentat o înclinație pentru aplicarea unor sancțiuni mai severe decât copiii din familii care nu aparțineau niciunei religii. Copiii credincioși au propus pedepse mai severe decât cei atei.

Concluzia ar fi că educația religioasă îi face pe copii severi, empatia fiind totuși o calitate umană specifică, dar, după cum arată studiul, inegal împărțită, încheie metronews.fr, preluată de Agerpres.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ