Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică

| 03 aug, 09:16

Coreea de Nord a lansat miercuri o rachetă balistică, din partea de est a țării către apele din largul coastelor sale estice, a anunțat statul major al armatei sud-coreene, citat de agenția Yonhap. Lansarea a avut loc la ora locală 7.50 și a fost prima după data de 19 iulie.

Potrivit Reuters, lansarea de miercuri se încadrează într-o serie de încălcări ale rezoluțiilor Consiliului de Securitate al ONU. Racheta lansată miercuri, de tip Rodong, cu rază medie de acțiune, a parcurs aproximativ 1000 de km, a declarat o sursă guvernamentală de la Seul, potrivit Yonhap. În iulie fuseseră lansate două rachete Rodong și o rachetă Scud cu rază mai scurtă.

Potrivit agenției de presă sud-coreene, este vorba despre o etalare a forței din partea Coreei de Nord, după instalarea unui sistem avansat anti-rachetă al Statelor Unite în Coreea de Sud. Sistemul Terminal High Altitude Area Defense (THAAD, apărare regională la mare altitudine) este o încercare de a contracara amenințările în creștere, nucleare și cu rachete, din partea Coreei de Nord.

Japonia a reacționat la lansarea de miercuri prin punerea în alertă a forțelor sale de apărare națională, informează DPA. Măsura a fost ordonată de ministrul apărării, Gen Nakatani.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ