Corina Crețu: Master Planul de Transport trebuie să aibă susținerea partidelor politice și a societății românești

| 15 apr, 15:54

Comisarul european pentru politici regionale, Corina Crețu, a declarat miercuri, într-o conferință de presă susținută la Cluj, că este important ca Master Planul de Transport să aibă susținerea tuturor forțelor politice și să fie sprijinit de toată societatea românească, deoarece Comisia Europeană vrea să aibă garanția stabilității.

"Din punctul nostru de vedere, al Comisiei Europene, este important ca acest Master Plan de Transport să fie agreat de toate forțele politice, pentru că vorbim despre investițiile care vor marca dezvoltarea UE pe următorii 7-10 ani. Din punctul nostru de vedere, acest Master Plan trebuie să fie stabil și să avem o garanție că va fi sprijinit de toată societatea", a subliniat Corina Crețu.

Ea salută faptul că Master Planul de Transport a fost supus dezbaterii publice, dezbatere pe care o încurajează în continuare.

"Aș vrea să salut faptul că ministrul Transporturilor a supus dezbaterii publice acest document, pentru că această dezbatere — eventual și în Parlamentul României și în comisii — ne oferă această garanție a stabilității care, pentru Comisia Europeană, este foarte importantă", a adăugat comisarul european pentru politici regionale.

Corina Crețu a spus că, pentru finanțarea proiectelor, Comisia Europeană are mai multe condiționalități, pe lângă susținerea proiectelor și dezbaterea lor.

"Este vorba și de reforma achizițiilor publice, implementarea noilor directive. Din punctul nostru de vedere, suntem pe calea cea bună. Modernizarea și reformarea administrației publice locale este un punct foarte important. Avem mai multe condiționalități, legate și de infrastructura socială. (...) Încurajăm o mai mare dezbatere în interiorul Guvernului, între miniștrii de resort, pentru corelarea acestor fonduri europene", a afirmat Corina Crețu.

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a spus că Master Planul de Transport este la Comisia Europeană, cu răspunsurile la observațiile CE, și că speră ca până luna viitoare să fie obținut răspunsul final din partea forurilor europene.

Comisarul european pentru politici regionale, Corina Crețu, și ministrul Transporturilor, Ioan Rus, au vizitat miercuri șantierul Autostrăzii Sebeș-Turda.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ