Corina Creţu: PDL mimează opoziţia forţând o dezbatere nejustificată pe marginea MCV

| 16 iul, 2013

Solicitarea PDL privind o sesiune extraordinară a Parlamentului României pentru a discuta despre raportul MCV este total nejustificată, fiind vorba despre "o nouă încercare de a mima opoziţia"din partea democrat-liberalilor, a afirmat europarlamentarul Corina Creţu, vicepreşedinte al grupului social-democraţilor din Parlamentul European.

"Sesiunea extraordinară a Parlamentului României solicitată de PDL pur şi simplu nu se justifică. Raportul privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare este o chestiune ce ţine exclusiv de Justiţie în contextul european. Într-o nouă încercare de a mima opoziţia, cei din PDL forţează o legătură nefirească, ducând discuţia despre MCV în zona politicului.
Dacă reprezentanţii PDL, odată ajunşi în opoziţie, au devenit brusc preocupaţi de aderarea României la Schengen, îi invit să citească cele mai recente poziţii ale partenerilor noştri externi, cum ar fi cea a premierului Franţei. Vor vedea că România este pe drumul cel bun, că toate acţiunile din ultima perioadă sunt apreciate şi constituie argumente pentru a ni se acorda aderarea la Schengen, în două etape", subliniază europarlamentarul Corina Creţu, potrivit unui comunicat.

Liderul democrat-liberalilor, Vasile Blaga, a anunţat luni că PDL cere convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare având ca temă Mecanismul de Cooperare şi Verificare, printre motive aflându-se şi efectele cazului Fenechiu asupra MCV.

Blaga a susţinut că situaţia MCV a fost "grav afectată de USL în ultima perioadă" şi a reamintit că în Mecanismul de Cooperare şi Verificare se vorbea "de un binom, doi miniştri cu probleme".

El a adăugat că, de asemenea, USL a făcut ceea ce nu recomanda MCV-ul şi în privinţa revizuirii Constituţiei, acuzând, totodată, "intervenţiile publice în treburile justiţiei ale premierului Ponta".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ