Corina Creţu: Prin deciziile Comisiei Juncker, România a reuşit să evite dezangajarea a aproape 750 milioane de euro

| 13 mai, 09:05

Comisarul european pentru politici regionale Corina Crețu s-a întâlnit marţi cu noul ministru al fondurilor europene, dl. Marius Nica, și cu secretarul de stat din cadrul Ministerului Fondurilor Europene, d-na Mihaela Ciuciureanu.

Pe agenda discuțiilor s-au aflat stadiul implementării programelor operaționale 2007 — 2013, adoptarea noilor programe operaționale 2014 — 2020, stadiul îndeplinirii condiționalităților ex-ante, instrumentele financiare, finanțarea retrospectivă și fazarea proiectelor, precum și impactul grupului special de lucru pentru o mai bună implementare.

Comisarul pentru politici regionale l-a felicitat pe ministrul Nica pentru numirea în funcție și l-a asigurat de întreg sprijinul său:

"Având în vedere că mai avem un drum lung și dificil de parcurs în implementarea și utilizarea corectă și eficientă a fondurilor europene structurale și de investiții în România, puteți conta pe sprijinul meu și al echipei mele pentru realizarea obiectivelor noastre comune."

Ajutorarea statelor care au întâmpinat dificultăți în implementarea proiectelor europene, cum este România, a fost o prioritate pentru Corina Crețu încă de la preluarea mandatului de comisar european:

"Am creat încă de anul trecut un grup de lucru special la nivelul Directoratului General din subordinea mea pentru a identifica posibilele soluții pentru accelerarea absorbției fondurilor europene în România.

Până acum, prin deciziile Comisiei Juncker a fost evitată dezangajarea a aproape 750 de milioane de euro doar prin acceptarea finanțării retrospective a proiectelor Centurii ocolitoare din jurul Constantei, al autostrăzii Timișoara, al autostrăzii Cernavodă Constantă și al drumurilor naționale DN 56, DN 66, DN 76.

De asemenea, am sprijinit dezvoltarea capacității administrative prin acceptarea rambursării salariilor personalului care gestionează fonduri europene, inclusiv pentru anul 2014, sub condiția aplicării criteriilor de performantă în activitate", a arătat comisarul.

În încheierea întâlnirii, Corina Crețu a subliniat necesitatea continuării eforturilor de absorbție din partea autorităților române:

"Atât eu, cât și serviciile mele, facem tot ceea ce ține de noi pentru a ajuta România să investească o parte cât mai mare din fondurile aferente perioadei 2007 — 2013, dar eforturilor noastre trebuie ca autoritățile de la București să le răspundă cu aceeași hotărâre și cu soluții eficiente de ameliorare a sistemului de gestionare a fondurilor europene".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ