Corina Creţu: Sper ca alegerile locale să aducă o schimbare de paradigmă în România

| 07 iun, 18:33

Europarlamentarul Corina Creţu a declarat că îşi doreşte ca alegerile locale să aducă o schimbare de paradigmă în România, fiind nevoie de oameni cu viziune, astfel încât oportunităţile oferite de fondurile europene, naţionale sau locale să nu fie irosite.

 

"Cetăţenii României îşi vor alege reprezentanţii locali, prin alegeri care sper să contribuie la îmbunătăţirea vieţii oamenilor şi dezvoltarea localităţilor. Sper ca alegerile locale care urmează să aducă o schimbare de paradigmă în România: e nevoie de oameni cu viziune, astfel încât oportunităţile oferite de fondurile europene, naţionale sau locale să nu fie irosite. Altfel, nevoile cetăţenilor vor rămâne într-un permanent stadiu al promisiunilor. Agenda Urbană, pe care am lansat-o în calitate de Comisar European pentru Politică Regională urmăreşte să ofere oraşelor sprijinul de care au nevoie în a se dezvolta. Reprezintă, de fapt, un transfer de responsabilitate înspre administraţiile publice locale, ceea ce înseamnă că rolul lor în viaţa de zi cu zi a oamenilor creşte", a arătat Corina Creţu pe Facebook.
În calitatea sa de comisar european, Corina Creţu a menţionat că a făcut toate demersurile să fie introdusă obligativitatea ca cel puţin 10% din suma alocată unei ţări să fie la dispoziţia localităţilor, care să devină responsabile direct atât de realizarea, cât şi de implementarea proiectelor.
"Sper, aşadar, ca alegerile locale să fie un concurs de idei, să genereze dezbateri, competiţie pe proiecte în folosul oamenilor şi al comunităţilor locale", a adăugat europarlamentarul.
Mandatul actualilor europarlamentari se va încheia în data de 15 iulie.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ