Corina Creţu: Sunt multe de făcut pentru a face PAC mai accesibilă pentru cei implicaţi

| 16 apr, 18:49


Europarlamentarul Corina Creţu consideră că eforturile Uniunii Europene de simplificare a regulilor Politicii Agricole Comune (PAC) reprezintă un pas înainte, însă ar mai fi multe de ajustat pentru a o face mai accesibilă pentru fermieri.

 

"Ca întotdeauna, militez pentru degrevarea fermierilor de aceste sarcini birocratice excesive, pentru a nu mai fi copleşiţi de proceduri administrative. În egală măsură, eforturile UE de simplificare a regulilor PAC reprezintă un pas înainte, dar cred că în continuare mai sunt multe de făcut pentru a face Politica Agricolă Comună mai accesibilă pentru cei implicaţi", a scris eurodeputatul Corina Creţu marţi, pe pagina sa de Facebook.
Parlamentarul european a făcut referire la rezultatele sondajului realizat de Comisia Europeană privind simplificarea procedurilor pe Politica Agricolă Comună, subliniind că nemulţumirile fermierilor au vizat, în special, birocraţia excesivă.
"Comisia Europeană a prezentat săptămâna trecută rezultatele preliminare ale sondajului său privind simplificarea, care a primit 27.000 de răspunsuri din întregul bloc comunitar. Conform acestuia, o parte foarte mare din fermierii europeni (78%) utilizează un ajutor extern atunci când îşi pregătesc cererile pentru plăţile din PAC, iar aproximativ 44% dintre aceştia declară că trebuie să raporteze de mai multe ori aceleaşi informaţii (...) Nemulţumirile fermierilor se reflectă în mare parte, în birocraţia excesivă, iar foarte mulţi declară că încercările de simplificare ale Uniunii au făcut procedurile şi mai complicate şi costisitoare, reliefând faptul că orice beneficiu este anulat de cheltuielile implicate în acest proces", a arătat Corina Creţu.
Conform sondajului, a mai subliniat eurodeputatul Corina Creţu, 24% dintre fermieri petrec între 5 şi 6 zile pe documentaţia privind fondurile provenind din Politica Agricolă Comună, iar 38% petrec între una şi 4 zile lucrătoare.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ