Cornel Popa, PNL: Fac apel la parlamentari să voteze MOŢIUNEA DE CENZURĂ depusă de liberali

| 28 sep, 13:28

Copreşedintele PNL Bihor, Cornel Popa, a făcut un apel la parlamentari să voteze alături de liberali moţiunea de cenzură depusă de PNL, afirmând că PSD 'este un bolovan de gâtul României'.

'(...) Nimeni dintre români nu se bucură să vadă o asemenea situaţie cu care se confruntă ea, ca ţară, România. Pentru noi, ca partid care am luptat în România pentru a consolida o atmosferă democratică, este o situaţie neplăcută şi din care vedem că putem ieşi foarte greu, dacă acum, cu ocazia acestei moţiuni de cenzură, nu vor vota şi parlamentarii şi alţii decât cei ai PNL lângă noi. Tocmai de aceea facem un apel către cei care consideră ca fiind de datoria lor să lupte pentru democraţia din România să voteze această moţiune înaintată în Parlament de către PNL. Prea este un bolovan de gâtul României PSD-ul la această oră', a afirmat Popa.

Copreşedintele PNL Bihor a declarat că, pe vremea când era în Opoziţie, premierul Victor Ponta critica faptul că puterea nu-şi lasă parlamentarii să voteze, afirmând că în prezent Ponta procedează contrar afirmaţiilor de atunci, ţinând parlamentarii PSD 'în ţarc precum oile'. 

'Este o situaţie foarte interesantă în PSD, unde Dragnea îl ţine în geam pe Ponta ca să arate că se vrea să se rămână în continuare la guvernare şi cu toată puterea în mână şi Dragnea care, cred că astăzi, dacă nu mă înşel, are din nou o confruntare cu ciocanul justiţiei,' a spus Popa. 

Cornel Popa a declarat că şi Gabriel Oprea, preşedintele UNPR, ar trebui să se gândească la interesul naţional, scrie Agerpres. 

'Nu am văzut niciodată din partea lui nici minimul efort să ne demonstreze că pentru el chiar există un anumit interes naţional vizavi de interesul României de a se consolida ca şi ţară democratică, vizavi de imaginea României care nu trebuie să fie cea de azi. Deunăzi Viktor Orban ne-a tras o palmă pe obrazul ţării tocmai din cauza finului Ponta care nu vrea să plece din fruntea guvernului, deşi este urmărit penal. Ceea ce cred că este o situaţie fără precedent în Europa şi nu cred că trebuie foarte multe exemple de politicieni din Europa sau de aiurea care pentru o simplă bănuială au plecat din funcţia publică pe care o deţineau,' a precizat Popa. 

PNL a depus la Parlament o moţiune de cenzură împotriva Guvernului intitulată 'Alege între România şi Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta!', după ce şeful Executivului a fost trimis în judecată de DNA în dosarul Rovinari-Turceni. Moţiunea a fost semnată de 180 de senatori şi deputaţi, iar dezbaterea şi votul acesteia urmează să aibă loc marţi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ